Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2021, 23:00

Kreni Promeni: Blokada uspela zahvaljujući veličanstvenoj hrabrosti i dostojanstvu građana

BEOGRAD

Najavljena blokada upozorenja od sat vremena vitalnih saobraćajnica u celoj Srbiji je uspešno izvedena zahvaljujući veličanstvenoj hrabrosti i dostojanstvenom protestu svih građana koji su učestvovali, saopštio je pokret Kreni Promeni.

“Po prvi put u istoriji građani su blokirali Gazelu. Taktika da više manjh grupa građana razvuče veliki broj policijskih snaga, umesto da manje grupe policije blokiraju veliki broj građana urodila je plodom.

Uslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za prekid protesta su da predsednik Republike Aleksandar Vučić odbije da potpiše protivustavan Zakon o eksproprijaciji i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.

Savo Manojlović direktor za kampanje Kreni Promeni je izneo naredni korak da ukoliko ova dva uslova ne budu ispunjena naredne subote 4. decembra pozivamo sve građane Srbije da sednu u automobile i da u grupama od 10 do 20 vozila stanu i blokiraju autoputeve i magistralne puteve. Pre toga ćemo podržati skup meštana u Loznici u ponedeljak ujutru.

Pozivamo i sve političke grupacije da učestvuju u najavljenim protestima, ali da ne prave veća grupisanja koja je lakše blokirana.

Posebno ističemo da je policija odbila predlog da se mirnim i koordinisanim okupljanjem kontrolišu skupovi, zbog čega je širom Srbije dolazilo do brojnih incidenta. Odgovornost za ovo snose funkcioneri policije koji su odbili kontrolisani protest.

Pozivamo advokate koji žele da pruže besplatane usluge uhapšenima da nam se jave, kao i svim građanima koji su imali problema da nas kontaktiraju na mejl uzuz@kreni-promeni.org  gde će Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koordinisati pružanjem pravne pomoći”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.