Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2021, 12:50

Kreće pojačana kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina

VRANJE

“Prema izveštaju o radu Kovid ambulante i Kovid bolnica, u proteka dva meseca pregledano je 91.378, hospitalizovano 3.759 pacijenata, testirano PCR, antigenskim i serološkim testovima 37.506 osoba, urađeno 41.956 laboratorijskih analiza i 38.017 rendgen i radiografija pluća i srca”, kaže direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić.

Ona je dodala da se istim intenzitetom nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa masovnom imunizacijom stanovništva bez zakazivanja i najave putem portala eUprave, na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali Vranje i u seoskim sredinama. Ujedno se, u skladu sa aktivnostima Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja, kreće sa pojačanom kampanjom za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina.

U petak, u Zdravstvenoj stanici u Krivoj Feji organizovana je revakcinacija za meštane ovog sela.

Prema preseku za 21. maj, ukupan broj datih doza vakcina je 41.763, broj vakcinisanih građana Republike Srbije prvom dozom u Vranju je 22.278, broj vakcinisanih građana prvom i drugom dozom je 18.536, dok je 949 građana Republike Severne Makedonije primilo prvu dozu, a 615 ih je potpuno imunizovano.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.