Krađa u prokupačkom Domu zdravlja, preko noći nestala veća količina bakarnih cevi

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2023, 12:01

Krađa u prokupačkom Domu zdravlja, preko noći nestala veća količina bakarnih cevi

Veće količine bakarnih cevi koje su trebale da se ugrade za dotok kiseonika za pacijente u Domu zdravlja u Prokuplju gde su u toku radovi na adaptaciji i dogradnji zgrade u kojoj će kada se završi biti smeštena i Bolnica, ukradene su početkom nedelje u noći između ponedeljka i utorka. U policiji potvrđuju da su primili prijavu u utorak 25. aprila i da intenzivno tragaju za još uvek nepoznatim lopovima.

I u prokupačkom Osnovnom tužilaštvu potvrdili su da je primljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << obaveštenje policije da je izvršena krađa u Domu zdravlja.Vučić obilazio radove na rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja; Foto: Lj. M.

U pitanju su specifične cevi koje imaju veću vrednost, zbog čega je ovo delo kvalifikovano kao teška krađa. Naloženo je preduzimanje dokaznih i istražnih radnji i očekujemo da će policija pribaviti potrebne podatke i pronaći počinioca ili više njih - kažu u tužilaštvu.

Iako u policiji za sada ne otkrivaju o kojoj količini ukradenih specifičnih cevi se radi već naglašavaju da je u toku rad na rasvetljavanju tog krivičnog dela, nezvanično saznajemo da je u pitanju oko 500 kilograma opreme.

Inače, od početka godine u Prokuplju se desilo nekoliko nesvakidašnjih pljački za taj grad i za sada počinioci nisu pronađeni.Lopov za kratko vreme prigodnim alatom obio vrata poslovnice; Foto: Lj. M.

Najpre je krajem januara opljačkana poslovnica MTS-a u centru grada, a na snimcima nadzornih kamera koje su novinari Južnih vesti videli, snimljen je lopov koji u ranim jutarnjim satima u žutoj jakni i sa crnom fantomkom na glavi prilazi poslovnici, iz ranca izvlači alat i za kratko vreme obija vrata i ulazi u objekat iz koga krade izložene mobilne telefone.

Nakon toga dešava se nesvakidašnja pljačka salona u kome je osim što su ukradene venčanice, lokal je poliven mašinskim uljem.Salon gotovo potpuno uništen; Foto: A. P.

Salon se nalazi u strogom centru Prokuplja na manje od sto metara od zgrade policije i u toj krađi se vidi snimak sigurnosne kamere automobila za koga se sumnja da su lopovi koristili i tada odneli 39 venčanica i napravili šteta za koju se procenjuje da je preko 40.000 evra, ali nema informacija da su počinioci do danas pronađeni.Lopovi izbušili rupu u rezervoaru; Foto: Lj. M.

Da lopovi u Prokuplju na razne načine uništavaju imovinu građana, pokazuje i pljačka sredinom marta koja se dogodila na parkingu u delu Prokuplja na Carini kada su na meti lopova bili automobili iz kojih su istakali gorivo tako što su ispod rezervoara bušili rupe.

Nakon što je potpisan ugovor i počela druga faza radova na dogradnji i adaptaciji medicinskog centra Doma zdravlja u Prokuplju čija je vrednost nešto manja od 3 godišnja budžeta Prokuplja i iznosi 5.853.253.581 dinara, početkom januara ove godine sve službe i zaposleni su iseljeni iz zgrade i preseljeni na novu lokaciju u blizini sadašnje Bolnice u Partizanskoj ulici u naselju Garić.

Grad je zakupio taj prostor za narednih 18 meseci, koliko se procenjuje da će trajati radovi na zgradi Doma zdravlja koji će nakon toga prerasti u Zdravstveni centar i u kome će biti smešteni i primarni i sekundarni nivo zaštite, tako da će pacijenti na jednom mestu moći da se leče najsavremenijim medicinskim aparatima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.