Korak u boji , platno od 200 metara i ove godine privuklo veliki broj Prokupčana

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Jun.2023, 17:28

Korak u boji , platno od 200 metara i ove godine privuklo veliki broj Prokupčana

Tradicionalno oslikavanje platna u okviru manifestacije „Kulturno leto 2023″ pod nazivom „Korak u boji“ i ovaj put je okupilo veliki broj prolaznika, onih koji su slikali zajedno sa prokupačkim umetnicima, ali i onih koji su posmatrali.

-Ovo je trinaesto „Kulturno leto“ naše kuće i peto oslikavanje platna. Ono je tradicionalno dugačko 20 metara, a do sada ga, oslikano, imamo u dužini od oko 200 metara. Svako je posebno na svoj način, jer su ga oslikavali >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << različiti ljudi, koji su bojama ostavljali trag, ali i svoja osećanja tog trenutka, dok su slikali. Drago nam je da se svi raduju našem „Koraku u boji“, a kada se stekne prilika, napravićemo i izložbu, koja će imati najduže i najveće naslikano platno ikada u našem gradu, rekao je slikar i organizator „Koraka u boji“ Milan Ilić Trša.

Pored njega, na oslikavanju ovogodišnjeg platna radili su i Bata Stajković, Saša Bolčina i Goran Ristić, a sav potreban materijal za slikanje obezbedio je Dom kulture. Posebnu pažnju Prokupčana u ovom „Koraku u boji“, izazvala je Danica Simić iz Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“.

-Volim da slikam. Slikanje je moj hobi i vrlo rado mu se posvećujem u slobodno vreme. Završila sam prvi razred prokupačke Medicinske škole, to je ipak ono prvo što volim, a slikanje sledi odmah za medicinom, rekla je Danica i nastavila da oslikava nestvarno lepo drvo, koristeći kao četkicu zgužvanu salvetu, kako bi krošnje rascvetalog drveta oživela na najmaštovitiji i najšarmantniji način.

S druge strane platna slikala je devojčica Marta, koja nas je zamolila da joj četkom, koju je umočila u narandžastu boju, prefarbamo slova, koja su napisali stariji učenici, koji su tu svratili posle polaganja prijemnog ispita za srednju školu.

-Želim nešto sasvim drugo da naslikam, a ne samo da napišem slova. Ova narandžasta boja zrači i svetli lepotom zraka Sunca. Tek sam na početku, ovo su tri nijanse ove boje, a ukoliko dođete malo kasnije, videćete koje boje sam rasula po toploj narandžastoj, istakla je Marta i pošto se zahvalila na pomoći, nastavila je da slika.

Prokupački Dom kulture kao organizator „Koraka u boji“, poziva sve zainteresovane, da zajedno sa svima onima koji već oslikavaju platno, dođu u šetačku zonu i podele radost stvaranja u najlepšim letnjim bojama, onim toplim i osunčanim, kako reče naša najmlađa sagovornica.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.