Izvor: JUGpress.com, 04.Jul.2022, 17:10

Konstantin ponovo nastupa na horskim svečanostima

NIŠ

Vokalna grupa Konstantin će u četvrtak 7.jula ponovo nastupati na Internacionalnim horskim svečanostima koje se održavaju od 7. do 10. jula na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

  „Grupa će se niškoj publici predstaviti u revijalnom delu festivala i velika nam je čast što će ponovo imati priliku da pevaju u svom rodnom gradu Nišu“, kažu članovi Vokalne grupe Konstantin.

 Već 13.jula grupa ima celovečernji koncert u Ubu na festivalu Ubske >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << večeri.

„Ovo je prv put da Konstantin nastupa u Ubu a publici će se predstaviti atraktivnim repertoarom etno i popularne evergrin pop-rok muzike. Ono što je takođe novost u radu Vokalne grupe Konstantin jeste i spremanje materijala za izdavanje drugog kompakt diska za nacionalnu produkcijsku kuću PGP-RTS koji se očekuje na jesen ove godine“, dodaju članovi ove grupe.

                              Grad Niš je rešenjem Gradonačelnice Grada Dragane Sotirovski podržao projekat snimanja kompakt diska a pesme koje će se naći na albumu biće obojene etno zvucima niškog kraja, južne i jugoistočne Srbije.

                                Da podsetimo da je Vokalna grupa Konstantin 2018.godine izdala svoj prvi CD pod nazivom “U cik zorejoš se peva” takođe za produkcijsku kuću PGP-RTS.

                                  Vokalna grupa Constantine je osnovana u Nišu oktobra 2008. godine od strane muzičkih entuzijasta i muzičara u svrhu interpretacije muzičkih žanrova na poptuno nov način. Repertoar grupe je raznovrstan i bazira se na delima domaćih i stranih muzičkih autora etno, pop, rok, džez, filmske i duhovne muzike, u cilju proširenja granica tradicionalnog. Repertoar grupe čini muzika od ranog perioda do današnjice u originalno pisanim aranžmanima ili posebno pisanim aranžmanima članova grupe.

                          Cilj Vokalne grupe Constantine jeste promovisanje i afirmacija kamernih i netradicionalnih vokalnih sastava kao i očuvanje muzičke kulture grada Niša, Srbije a i šire. Shodno tome grad Niš je prepoznao značaj ovog rada i dodelio grupi najprestižniju gradsku nagradu “11. januar” 2016.godine. Pored ove nagrade grupa je osvojila nekoliko prvih nagrada na raznim festivalima, a dobitnik je mnoštvo zahvalnica, darodavnica i diploma, kako za humanitarni rad tako i za negovanje i očuvanje muzičke kulture Niša i Srbije.

                      Vokalna grupa Constantine je održala više od četrdeset samostalnih koncerata a nastupala je na mnogim muzičkim festivalima u Srbiji i inostranstvu.

                       Značajni koncerti Vokalne grupe Constantine, izdvajamo samo neke, su koncert u Sava Centru u Beogradu, Domu Vojske u Nišu, Narodnom pozorištu u Nišu u okviru NIMUS-a, Banskom dvoru u Banjoj Luci, Mokranjčevim danima u Negotinu, amfiteatru gradske opere i crkvi Hagia Sophia u Bijalistoku u Poljskoj. Tu je i nastup u dvorani “Verhni Gorad” u Minsku u Belorusiji, nastup u ambasadi Republike Srbije u Sofiji, na Internacionalnim horskim svečanostima u Nišu, Festivalu duhovne muzike “Muzički edikt” u Nišu, nastup na DAVIS CUP-u u hali Čair u Nišu, 5 koncerata na turneji po Engleskoj u Londonu, Birmingemu, Lesteru i Korbiju. Grupa je imala hodočašće na Svetoj Gori tokom proleća 2019.godine sa protojerejom-stavroforom Nenadom Popovićem.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.