Kiša za vikend i 10 stepeni manje u Nišu i na celom jugu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2023, 15:29

Kiša za vikend i 10 stepeni manje u Nišu i na celom jugu

Nakon današnjeg upozorenja meteorologa na visoke temperature, koje će ići i do 38 stepeni, opet najavljuju naglo zahlađenje i pad temperature za desetak stepeni od vikenda, uz kišu i grmljavinu, a u nekim krajevima je moguć i grad. Niš će danas ponovo biti jedan od najtoplijih gradova, a zahlađenje i kiša se očekuju u noći između subote i nedelje na celom jugu.

Sunčano i veoma toplo, uz temperature od 34 do 38 stepeni, biće 4. avgusta u celoj Srbiji, a Republički >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << hidrometeorološki zavod upozorava na značajnu promenu vremena u danima vikenda.

Veoma nestabilno vreme sa kišom, jakim pljuskovima, grmljavinom, a negde i gradom, naročito posle podne i uveče, najavljuju meteorolozi za subotu 5. avgust, kada očekuju i od 20 do 40 mm, a lokalno i do 70 mm kiše po kvadratnom metru.

Temperatura će biti u padu: sutra za oko 5 do 8 °S i u većini mesta kretaće se od 25 do 32 °S, osim na jugu i istoku, gde će i dalje biti veoma toplo, do 35 °S, a u nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno svežije - najavljuju meteorolozi.

Niš će i danas biti jedan od najtoplijih gradova u Srbiji, jer će najviša temperatura dostizati i 37 stepeni, a u subotu meteorolozi prognoziraju pretežno sunčano i toplo vreme, koje će se promeniti tokom popodneva, dok za nedelju prognoziraju maksimalno 26 stepeni.

Posle podne i uveče promenljivo oblačno i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, uveče severozapadni. Najniža temperatura oko 23 °S, najviša oko 35 °S - prognoziraju meteorolozi.

Takvo se vreme očekuje i na celom jugu Srbije - temperature će u subotu biti oko 35 stepeni, a već u nedelju meteorolozi očekuju 10 stepeni niže najviše dnevne temperature, koje će se i tokom naredne nedelje kretati između 25 i 30 stepeni.

U Leskovcu će od 36 stepeni u subotu temperatura u nedelju pasti na 27 stepeni i početkom nedelje biće i hladnije, u Pirotu se očekuje sutra najviše 35 stepeni, a potom zahlađenje i 26 najviše tokom dana u nedelju, u Vranju meteorolozi sutra prognoziraju 34 stepena najviše, a potom 26 stepeni sutradan, dok će u Prokuplju biti najhladnije - od 32 stepena sutra, u ponedeljak se očekuje samo 20 maksimalno tokom dana - prema prognozi AccuWeather.

U nedelju, 6. avgusta i na početku radne nedelje biće umereno do potpuno oblačno i osetno svežije, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom, u utorak na jugu Srbije uz promenljivu oblačnosti, uz moguću kratkotrajnu kišu i pljusak, dok od srede 9. avgusta prognoziraju postepeno toplije vreme.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.