Izvor: JUGpress.com, 30.Okt.2019, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamberi : Šta stoji iz pretnji Vacića u Bujanovcu

BUJANOVAC

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi rekao je za JUGpress da se „boji“ da nedavne pretnje Miše Vacića da će da iseli Srbe, koje on smatra „nepodobnim“ iz Bujanovca  „ nije izjava samo političkog marginalca, već da iza nje stoje neke druge snage vlasti ili dela vlasti, koje pokušavaju da destabiliraju stanje u  opštini uoči pregovora Kosova i Srbije“.

„ Ja se nadam da će država sprečiti dolazak bilo kakvih buldoga u Bujanovac, ako ne, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << opština će znati kako da se organizuje i građani će znati kako da se organizuju“, rekao je Kamberi.

On je ocenio da je „primitivno da se na takav način obraćate političkim neistomišljenicima“.

„U Bujanovcu je multietnička vlast  formirana prvi put 2002. Godine. Mi imamo multietničku vlast, ali i opoziciju, što je jedino načelo koje se poštuje, i to je dobro za naš grad“, rekao je Kamberi.

„ Izneti takve pretnje u opštini koja je osetljiva, jer je skoro izašla iz konflikta, je najpre nekulturno, ali se ja bojim da to nije izjava samo političkog marginalca, već da iza nje stoje neke druge snage vlasti ili dela vlasti, koje pokušavaju da destabiliraju stanje u opštini uoči pregovora Kosova i Srbije“, rekao je Kamberi.

Na pitanje da li su državni organi adekvatno reagovali na ovakve pretnje i uvrede , Kameri je odgovorio „videćemo da li je tužilaštvo zaista mislilio da pokrene postupak, ili je to samo jedna dimna zavesa iza koje se krije vlast“.

„ Mene zabrinjava da su političke partije koje čine vlast u Srbiji ili previše mekano, ili uopšte nisu reagovale. To je ozbiljna pretnja, to su fašističke metode, i država treba ozbiljnije da reaguje“, smatra on.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Arifi : Vreme pretnji je prošlost

Izvor: JUGpress.com, 30.Okt.2019

BUJANOVAC..Predsednik Demokratske partije , koja je u Bujanovcu u opoziciji, nekadašnji predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je za JUGpress kako je Vacićeva izjava „skandalozna“...„ To vreme je vreme prošlosti i takav režim smo imali dok je bio Milošević. Mislim da Bujanovcu ne...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.