Kalotina: Bugari nisu preorali asfalt na granici sa Srbijom da bi sprečili ulaz u zemlju

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2020, 16:16

Kalotina: Bugari nisu "preorali" asfalt na granici sa Srbijom da bi sprečili ulaz u zemlju

Fotografija raskopanog asfalta ispred terminala na ulazu u Bugarsku kod Dimitrovgrada jedna je od najkomentarisanijih na društvenim mrežama. Brojna su tumačenja da je to način da se spreči prelazak granice, da automobili iz Srbije ne mogu da uđu u ovu zemlju, ali, kako saznajemo od izvora na Graničnom prelazu Kalotina, reč je o rekonstrukciji kompletnog prelaza.

Nakon prograšenja epidemije virusa korona, Srbija je zatvorila granice za drumski, železnički i rečni saobraćaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a saobraćaj je moguć samo za kamione koji prevoze robu.

Uz graničnu policiju i carinike, na graničnim prelazima su raspoređeni i sanitarni inspektori, vojska i borbena vozila, a građane je dodatno unemirila fotografija raskopanog prelaza između Srbije i Bugarske.

Iskopali rupu da se ne prelazi, svašta.

Marko Kraljeviću, jesi ti?

Ipak, kako saznajemo od carinarnika na bugarskom prelazu Kalotina, koji se nalazi na fotografiji, nije reč o dodatnoj meri sprečavanja ulaska u Bugarsku, već o rekonstrukciji prelaza.

Radi se rekonstrukcija prelaza, terminal je u totalnoj rekonstrukciji i sada je iskorišćena situacija sa smanjenim saobraćajem. Rade se pripreme za nadstrešnicu, odvodne kanale i podzemne kablove. Rekonstrukcija je u toku - kažu na prelazu.

Napominju da nema potrebe za strahom i da je reč o unapred planiranim radovima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.