Još 112 novozaraženih u Jablaničkom okrugu, u Vranju na kiseoniku 41 osoba

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2020, 13:36

Još 112 novozaraženih u Jablaničkom okrugu, u Vranju na kiseoniku 41 osoba

U poslednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, u Jablaničkom okrugu je broj potvrđenih slučajeva na kovid znatno manji u odnosu na prethodni dan kada je bilo 160. Među novoobolelima i dalje je najviše Leskovčana – 46. Na bolničkom lečenju u vranjskim kovid bolnicama je 100 pozitivnih na virus, a hospitalizovano je 115 pacijenata.

U Jablaničkom okrugu virus je potvrđen i kod 37 osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Vlasotinca, 19 iz Lebana i 10 iz Bojnika.

Među novozaraženima je 63 zaposlenih, 17 nezaposlenih, 24 penzionera, 6 učenika i 2 studenta - saopštavaju iz Zavoda.

Dodaju i da se čeka na 74 rezultata uzoraka iz ZZJZ Leskovac, Opšte bolnice Leskovac i iz domova zdravlja Jablaničkog okruga koji su uzeti u prethodnim danima.

Upalu pluća ima 114 pacijenta u vranjskim kovid objektima, podaci su sa zvaničnog sajta Grada.

Primljeno je 25 pacijenata i otpušteno tri pacijenta, od kojih je jedan transportovan u Klinički centar Niš. Trenutan broj slobodnih postelja je 35 – navodi se na sajtu.

U kovid ambulanti je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 225 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 150. Uzorkovana je krv kod 150 pacijenta i sačinjeno 108 RTG pluća.

Takođe, urađeno je 9 PCR i 121 antigenska testa, a bronhopneumonija je dijagnostikovana kod 44 pacijenta.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJVIŠE NOVOZARAŽENIH IZ PODGORICE U Crnoj Gori 384 novih slučajeva korone, 12 osoba preminulo

Izvor: Blic, 30.Nov.2020

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata preminulo 12 pacijenata, a 384 je novozaraženih korona virusom, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.