Izvor: JUGpress.com, 01.Nov.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena zadovoljna, robot ispunio zadatak

NIŠ

   Gradska opština Medijana pomogla je odlazak talentovane učenice Jelene Zdravković, učenice ETŠ “Mija Stanimirović”,  na Olimpijadu u robotici, održanoj u Dubaiju od 24. do 27. oktobra. Opština je izašla u susret koliko je mogla, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, a Jelena dodaje da je zadovoljna uspehom tima u kome se nalazila jer je robot ispunio zadatak koji je bio pred njim.

                     “Pružanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << podrške talentovanim učenicima jedan je od prioriteta u radu opštine.Ta praksa će biti nastavljena, jer su mladi i obrazovani ljudi budućnost Srbije. Ohrabrujući ih i pomažući želimo da im kažemo da treba da ostanu u zemlji”,  kaže Nebojša Kocić.

                      Jelena Zdravković kaže da je tim iz Srbije  osvojio 167. mesto od 192 učesnika i da je bio jedan od 10 ženskih timova na takmičenju.

                      “Opštini Medijana sam zahvalna jer su mi pomogli oko putovanja za Beograd kako bih bila sa ostatkom tima na pripremama. Pomoć okoline je jako bitna za jedno ovakvo takmičenje i zahvalna sam, jer se opština odazvala pozivu”, kaže Jelena, za koju je pre putovanja priređen i prijem u Gradskoj opštini Medijana. Ona dodaje da je ekipa ipak zadovoljna uspehom, jer je „srpski“ robot  ispunio zadatak, ali da ovoga puta sreća nije baš bila na strani tima iz Srbije.

                     Tim iz Srbije je bio  sastavljen je od devojčica, pa su put Dubajia sa Jelenom krenule i Jelena Tomašević,  Mina Matić i Sara Jašović, učenice Gimnazije “Kreativno pero” u Beogradu, a pridružila im se i Tara Malović koja je učenica Srpske gimnazije u Budimpešti.  Mentori srpskog tima bili su profesor iz Gimnazije Kreativno pero  Vuk Vujović  i profesor iz ETŠ “Mija Stanimirović”  Goran Lučić.

                     “Veliki je uspeh  i samo učestvovati na ovom takmičenju. Dobijamo dosta novog znanja, stičemo nove prijatelje sa svih meridijana koji imaju slična interesovanja kao i mi”, rekla je  Jelena pre polaska za Dubai.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Najveća gradska opština pomogla putovanje talentovane učenice na Olimpijadu u robotici

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Nov.2019

Gradska opština Medijana pomogla je odlazak talentovane učenice Jelene Zdravković na Olimpijadu u robotici, održanoj u Dubaiju od 24. do 27. oktobra. Opština je izašla u susret koliko je mogla, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić...-Pružanje podrške talentovanim učenicima...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.