Izvor: JUGpress.com, 23.Apr.2024, 19:31

Jelena Milošević prva na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima

VLASOTINCE

U Sremskim Karlovcima 20. aprila održana je Književna olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. Među vlasotinačkim gimnazijalcima najbolji rezultat postigla je Jelena Milošević, učenica četvrtog razreda, čiji je mentor profesorka Suzana Pešić. Jelena je osvojila maksimalnih 20 bodova. Katarina Veljković, učenica drugog razreda, čiji mentor je profesorka Tatjana Milić, osvojila je 17 bodova, dok je Hristina Živković, učenica prvog razreda, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koju je za takmičenje pripremala profesorka Ivana Pavlović, osvojila 15 bodova, što je bio razlog da su se učenice i profesorke vratile svojim kućama zadovoljne i prepune lepih utisaka.

Profesorka Suzana Pešić kaže da je ovo veliki uspeh za školu i da je zadovoljstvo pripremati talentovane učenike za takmičenje. Ona je posebno govorila o Jeleni Milošević kao jedinoj srednjoškolki sa Jablaničkog okruga koja je osvojila prvo mesto u Sremskim Karlovcima.

Jelena je izuzetna učenica, pravi đak gimnazijalac. Ona je prošle školske godine osvojila prvo mesto na takmičenju iz književnosti i time stekla pravo na upis bez prijemnog ispita na bilo koji fakultet na kome se za prijemni ispit polaže srpski jezik i književnost. Jelena je i ove godine odlučila da se takmiči jer, kako i sama kaže, voli književnost i uživa u čitanju i proučavanju književnih dela jer je njoj priprema za takmičenje zadovoljstvo, a ne teret i obaveza. Ona je veoma temeljno proučavala književna dela, mnoge stihove je znala napamet, neka dela više puta iščitavala, i sve je to radila sa velikom ljubavlju. Zahvaljujući ovom takmičenju upisaće željeni fakultet – rekla nam je profesorka Suzana Pešić i još podseća da je prošle godine Jelena Milošević boravila u Naučno-obrazovnom kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću, zajedno sa svim učenicima koji su imali maksimalan broj bodova na prošlogodišnjoj Književnoj olimpijadi. Tada je usavršavala svoje znanje iz književnosti, bila u društvu najboljih i stekla prijatelje za ceo život.

Ova vredna gimnazijalka upisaće Pravni fakultet u Nišu bez polaganja prijemnog ispita.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.