Jednostavnije do Prolom i Lukovske banje: Konačno počinje uređenje turističke signalizacije kuršumlijskog kraja

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Feb.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavnije do Prolom i Lukovske banje: Konačno počinje uređenje turističke signalizacije kuršumlijskog kraja

Ministarstvo turizma Republike Srbije dodelilo je Turističkoj organizaciji opštine Kuršumlija sedam miliona dinara za realizaciju projekta izrade i postavljanja saobraćajno-turističke signalizacije.

Projekat obuhvata, postavljanje turističke signalizacije na državnim i regionalnim putevima čime se stvaraju odlični uslovi za kružna turistička putovanja do turističkih atrakcija opštine Kuršumlija iz pravca Bugarske, Makedonije, iz pravca severa Srbije i iz pravca >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << zapada preko Kopaonika, rekla je Jasmina Savić, direktor Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

U cilju daljeg unapređivanja turističke ponude Kuršumlije, pre svega banjskog i kulturnog turizma, kao i delova dve turističke regije/destinacije kojima pripada naša opština (Turistička regija Kopaonik i Turistička regija Radan-planine) neophodno je uraditi nova tehnička rešenja turističke saobraćajne signalizacije u cilju usmeravanja vozila sa glavnih saobraćajnica do značajnih turističkih mesta na području opštine Kuršumlija, korišćenjem tabli sa natpisom i oznakom pravca kretanja ka određenoj turističkoj destinaciji, na auto-putu i drugim glavnim saobraćajnicima.

Lokacije na kojima će biti postavljena turistička signalizacija: raskrsnice od autoputa petlja Pojate,Ćićevac, Brus, Brzeće, Kuršumlija-Trećak, Merćez, Kuršumlija, Kastrat, RudareZebice-Đavolja Varoš-Đake-Gajtan-Ivan Kula, Merdare, Kuršumlijska Banja, Beloljin, Blace, Prokuplje, autoput petlja Merošina.

Realizacija ovog projekta predviđena je u periodu od marta do juna meseca ove godine, a za sledeću godinu u pripremi je projekat za nastavak postavljanja detaljne saobraćajno – turističke signalizacije na samoj teritoriji opštine Kuršumlija i do svih lokacija od značaja za turiste.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.