Jedino budžet predškolske ustanove „Naša radost“ nije usvojen

Izvor: JUGpress.com, 27.Dec.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedino budžet predškolske ustanove „Naša radost“ nije usvojen

BUJANOVAC

Na sednici SO Bujanovac, održanoj juče, od predloženih tačaka dnevnog reda nije usvojen jedino Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju za 2016/2017 Predškolske ustanove  „Naša radost“.

Odbornici vladajuće koalicije glasali su protiv izveštaja koji je podneo direktor ove ustanove, Milovan Aleksić, a takav ishod najavio je odbornik Srpske liste, Blagoje Nisić, istakavši da se u finansijskom delu dokumenta ne vidi na šta su trošena sredstva, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da izveštaj mora da bude precizniji.

Nisić je direktoru Aleksiću zamerio i to što nije našao za shodno da primi komisiju koja je trebala da ispita da li u PU „Naša radost“ ima diskriminacije, a koju je formirala Skupština.

U odbranu partijskog kolege stao je šef naprednjaka, Nenad Mitrović, koji je zamerke vezane za izveštaj okarakterisao kao tendenciozne.

„Kažete da se u izveštaju direktora Aleksića ne vidi ništa, a taj dokument ima 42 strane, za razliku od ostalih izveštaja koje ste usvojili danas, a koji sadrže 5-10 strana – u njima ste videli sve“, rekao je Mitrović.

„Zapitajte se kako može skupštinska komisija, na kojoj je insistirao Jonuz Musliju, da istražuje diskriminaciju“, pitao je odbornik SNS, Nenad Zafirović. „Zapitajte se na šta sve pristajete, da li ste merodavni, da li bi potpisali tako nešto“.

Direktor Aleksić je naglasio da u ustanovi kojom rukovodi nema diksriminacije, a da ovu temu već 6-7 godina pokreću neke partije. Aleksić je rekao i da nema ništa protiv da se utvrdi ima li diskriminacije, ali da insistira da komisiju čine kvalifikovani ljudi, a ne bilo ko. Govoreći o izveštaju, direktor je istakao da je Pu „Naša radost“ u izveštajnom periodu bila u plusu 86.000 dinara, kao i da je ovakva forma izveštaja „stečena praksa“.

„Zbog čega lokalna samouprava ne uplaćuje našoj ustanovi materijalna sredstva već godinama, a u obavezi je po zakonu? Zbog čega direktor ustanove „Naša radost“ podnosi izveštaje Skupštini? To nije  zakonska obaveza, već samo praksa“, rekao je Aleksić.

Šef odborničke grupe vladajuće PDD, Ragmi Mustafa, je oštro kritikovao ponašanje direktora u lokalnom parlamentu nazvavši ga arogantnim. Mustafa je, govoreći o spornoj komisiji, istakao da nije tačno da nije sastavljena od stručnih ljudi, jer je čine, pored ostalih, načelnici opštinskih odeljenja.

„Komisija nema mandat da istražuje, ali ima za uvid u stanje. Namera je bila da se uvere da li su sva albanska deca  smeštena u jednu učionicu. Komisija može da dođe i za finansije. Mogu da se ispitaju i donacije PU „Naša radost“ medijima“.

Većina odbornika je glasala protiv izveštaja o radu, a potom je ista većina podržala plan rada PU „Naša radost“ za narednu godinu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.