Javno informisanje na bugarskom jeziku - tema okruglog stola u Dimitrovgradu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2023, 15:44

Javno informisanje na bugarskom jeziku - tema okruglog stola u Dimitrovgradu

O trenutnoj situaciji informisanja na bugarskom jeziku, kao i o mogućim predlozima koji će doprineti kvalitetu tog informisanja u budućnosti, govoriće se na okruglom stolu “Javno informisanje na bugarskom jeziku”, koji će se u sredu, 11. oktobra održati u Dimitrovgradu.

Na otvaranju okruglog stola govoriće Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji, Petko Dojkov, ambasador Republike Bugarske u Srbiji i Slaviša Milanov, predsednik Udruženja Emblema.

Prisutnima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će se obratiti i generalna sekretarka NUNS-a Tamara Filipović Stevanović, viša savetnica u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Borka Rajšić, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov, većnik za obrazovanje i informisanje Opštine Dimitrovgrad Dejan Milev i glavni i odgovorni urednik internet portala FAR Petar Videnov.

Teme lokalnog i informisanja na jezicima manjina izuzetno su važne za medijsku scenu u Srbiji, a pogotovo u onim krajevima gde, u većoj meri, žive predstavnici manjinskih zajednica - kažu organizatori.

U radu okruglog stola učestvovaće generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev, a pozvani su i predstavnici elektronskih, pisanih i internet medija na bugarskom jeziku iz Dimitrovgrada, Bosilegrada i Niša.

Moderator skupa, koji će se održati u Edukativno-obrazovnom centru od 11 sati, biće novinar Vremena Nedim Sejdinović.

Skup zajednički organizuju Internet portal FAR i Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.