Javni radovi kao podrška nezaposlenim licima

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Okt.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni radovi kao podrška nezaposlenim licima

Opština Vladičin Han i Nacionalna služba za zapošljavanje finansiraće javne radove i pružiti podršku za pokretanje sopstvenog biznisa, a ovim merama biće obuhvaćeno 60 nezaposlenih sa teritorije ove opštine, izjavio je Vladimir Kostić, pomoćnik predsednika opštine.

Opština Vladičin Han i Nacionalna služba za zapošljavanje finansiraće javne radove na kojima će biti angažovano 40 nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih i podržaće 20 nezaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << lica subvencijama od po 160.000 dinara za samozapošljavanje, odnosno pokretanje sopstvenog biznisa.

Po rečima Vladimira Kostića pomoćnika predsednika opštine 22 lica su angažovana na stručnom osposobljavanju od aprila, a do kraja godine očekuje se još jedan konkurs za nezaposlena lica sa VI i VII stepenom stručne spreme koja prvi put traže zaposlenje u struci.

Direktor NSZ filijale u Vranju, Darko Janković podsetio je da su u toku ove godine podržana 11 lica sa teritorije opštine Vladičin Han subvencijama za samozapošljavanje kao i to da su angažovana 32 lica u javnim radovima i zahvalio se lokalnoj samoupravi na izuzetnoj saradnji.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.