Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2024, 17:13

Izvlačenje novca iz niških JKP za režimske medije ne prestaje

NIŠ

Niško JKP “Mediana” izdvaja 2.5 miliona za snimanje spotova o redovnim aktivnostima, a tender po pravilu dobija režimski medij “Belami”. Da prosto objasnim: 2.5 miliona za snimanje i montiranje videa o pražnjenju kontejnera!

 I ovde dolazimo do dva problema:

– Prvi problem je što nam je grad nikad prljaviji. Prepuni kontejneri, prepune kante i smeće na sve strane koje raznosi vetar su svakodnevne slika našeg grada. Umesto da se grad čisti, da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se angažuje veći broj radnika na terenu ukoliko nema dovoljno, “Mediana” plaća spotove da virtuelno gledamo i zamišljamo čist grad dok hodamo po smeću.

– Drugi problem je što novac iz budžeta dobijaju uglavnom jedni te isti mediji, slučajno bliski Srpskoj naprednoj stranci. Vlasnik “Belami” televizije Vitko Radomirović i firme povezane s njim dobijaju na desetine miliona novca svih građana. Tim novcem kupuje se lojalnost medija da skrivaju istinu od građana, da promovišu niške naprednjake i šire propagandu da živimo u zlatnom dobu. Prihodi firmi Vitka Radomirovića su preko 80 miliona dinara godišnje, a 90% je javni novac – od Grada, od gradskih opština, od “Mediane”, “Parking servisa”, “Direkcije za javni prevoz”… Skupo plaćamo mrak u koji nas drže!

Dok se nemilice troši naš novac, a u preduzećima se uglavnom zapošljavaju botovi i to u administraciji jer ne mogu se istovremeno držati u rukama metla i telefon za pisanje komentara, Nišlije se dave u siromaštvu i u smeću. To mora da se zaustavi. Da bi naš grad bio čist, prvo mora da se “očisti” ova kriminalna, nesposobna vlast i da se izvede pred lice pravde za svu pljačku, nameštene tendere i koruptivne poslove. Naš grad zaslužuje da diše! navodi se u saopštenju koje potpisuje Jelena Milošević, predsednica GrO SSP Niš i narodna poslanica. (kraj) saopštenje/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.