Izložba u Sinagogi - master studenti izlažu završne radove

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2020, 08:55

Izložba u Sinagogi - master studenti izlažu završne radove

Iako je prvobitno najavljeno da će večeras od 19 sati u niškog galeriji Sinagoga biti otvorena izložba završnih radova studenata master akademskih studija Departmana za likovne umetnosti, iz Narodnog muzeja saopštavaju da je zbog složene edpidemiološke situacije i propisanih mera svečano otvaranje odloženo. Napominju da će izložbu zainteresovani moći da pogledaju od sutra, 9. jula.

Publika koja prati i posećuje izložbene prostore Fakulteta umetnosti u Nišu ima priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da se upozna sa delima pet mladih autorki stasalih u klasama profesora Bratislava Bašića i Katarine Đorđević, navode organizatori. Svoje radove izlažu Ivana Dunjić, Nataša Stošić, Sanja Đorđević, Tamara Miladinović i Aleksandra Vuksanović.

Čini se da upravo ovakvi periodi iznose na videlo svu kompleksnost umetničkog promišljanja i sposobnost kreativne adaptacije čime se čak i teskoba svakodnevice može i ume znalački iskoristiti kao maštoviti poligon - rekli su organizatori.

Galerija je otvorena od utorka do petka od 10 do 16 sati, vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom je zatvorena za posetioce. Izložba će trajati do 15. jula 2020. godine.

*Tekst je promenjen nakon što su iz Narodnog muzeja poslali obaveštenje o odlaganju izložbe

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.