Izložba savremenog mozaika u vranjskoj Galeriji Narodnog muzeja

Izvor: JužneVesti.com, 25.Avg.2020, 08:18

Izložba savremenog mozaika u vranjskoj Galeriji Narodnog muzeja

“Samospoznaja” je naziv izložbe savremenog mozaika koju će Vranjanci moći da pogledaju u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju od 19 sati večeras, pa sve do 20. septembra, do kada će izložba biti otvorena.

Autor izložbe Petar Vujošević već 14 godina u Beogradu organizuje izložbu Mozaik malog formata, osnivač je i Beogradskog festivala mozaika održanog 2016. i 2018. godine u Kući legata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Beogradu, a vodio je i Festival umetnosti Virski u Baru i Virpazaru 2015. i 2016. godine.

Realizovao je četiri projekta kao likovni program letnjeg festivala Barski letopis. Sa troje mozaičara 2001. godine osnovao je grupu Ametist, sa kojom je do 2014. organizovao 37 izložbi kroz sedam velikih projekata. Osnivač je Letnje škole mozaika, koju vodi u Baru već sedam godina zaredom. Član je udruženja ULUPUDS, ULUCG, AIMC (Međunarodno udruženje za moderni mozaik) - navode organizatori.

Izložbu “Samospoznaja” finansira Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Iz Galerije podsećaju da posetioci moraju da poštuju mere zaštite i da Galerija zbog epidemiološke situacije radi od utorka do petka dvokratno - od 8 do 11 i od 17 do 20 sati, dok je vikendom otvorena u periodu od 10 do 14 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.