Izložba fotografija pokazala (ne)brigu o kulturnom nasleđu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Feb.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija pokazala (ne)brigu o kulturnom nasleđu

Više od 150 fotografija stiglo je na konkurs pirotskog Muzeja Ponišavlja na temu “(Ne)briga o kulturnom nasleđu”, a najboljih 30 fotografija je izloženo. Autori 3 najbolje fotografije nagrađeni su sa po 5.000 dinara.

Izložba najboljih fotografija sa ovogodišnjeg konkursa otvorena je u ponedeljak u Muzeju Ponišavlja, a predsednik žirija fotograf Andrej Jovanović kaže da je bilo teško odlučiti se za samo 3 najbolje fotografije.

Tako je dogovoreno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pobednici ne rangiraju, već da 3 najbolje fotografije budu pobedničke, pa su po 5.000 dinara dobili Petar Manić, učenik pirotske Gimnazije, za fotografiju stare pirotske bolnice, zatim Daniel Kop za fotografiju tvrđave Momčilov grad I Radomir Ćirić za fotografiju napuštenog manastira Svetog Dimitrija u selu Vava.

Kustos Muzeja Tatjana Karanović kaže da su na kokursu ove godine preko 150 fotografija poslali autori iz Pirota, Babušnice, ali i iz Bugarske.

Konkurs se odvijao putem društvene mreže Fejsbuk, što je dalo odlične rezultate i izazvalo ogromno interesovanje – rekla je Karanovićeva.

Ona dodaje da se na svim poslatim fotografijama mogu videti privrženost, talenat i ljubav prema fotografiji, ali i razumevanje i značaj kulturnog nasleđa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.