Ivan Burgić novi-stari predsednik opštine Blace

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2024, 16:41

Ivan Burgić novi-stari predsednik opštine Blace

Sa većinom od ukupno 25 odbornika lokalne Skupštine u Blacu, za novog-starog predsednika opštine izabran je Ivan Burgić kome će ovo biti drugi mandat u kontinuitetu. Njegova zamenica biće Suzana Veljović, koja je i do poslednjih izbora obavljala tu funkciju.

Osim gradonačelnika, na drugoj po redu Skupštini Blaca nakon izbora koji su održani 17. decembra, izabrani su i članovi Opštinskog veća, Jelena Jovanović, Bojan Đurković, Bojan Dunjić, Dragmila Panić i Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jovanović, svi sa liste SNS-a.

Započeti su brojni novi projekti poput izgradnje fabrike za preradu odpadnih voda, zamena kanalizacione mreže, sve radnje su preduzete za početak projekta regionalne deponije, radovi na zameni azbestnih cevi. Sve što je obećano biće ispunjeno - rekao je Ivan Burgić, novoizabrani predsednik.

Ranije je na prvoj konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine izabran Dejan Mijajlović iz redova Srpske napredne stranke kome je to drugi mandat u kontinuitetu.

Inače, blački naprednjaci su na poslednjim izborima ostvarili najslabiji rezultat u Topličkom okrugu ali dovoljno dobar da sami formiraju vlast, od 25 odbornika imaju 15, a odborničke mandate su osvojili još i SPS 4, kao i MIloš Jovanović - Nada i Blace protiv nasilja po 3.

Bar za sada, svi sem naprednjaka najavljuju da će opoziciono delovati u lokalnom parlamentu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Još jedan mandat za Burgića na mestu predsednika opštine Blace

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Feb.2024, 16:06

Ivan Burgić je ponovo izabran za predsednika opštine Blace sa većinom od ukupno 25 odbornika lokalne Skupštine. Ovo će biti njegov drugi mandat u kontinuitetu. Za njegovu zamenicu izabrana je Suzana Veljović, koja je i prethodno obavljala tu funkciju...Na drugoj po redu Skupštini Blaca nakon izbora...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.