Istočni krak Koridora 10 biće završen do kraja godine (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Nov.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočni krak Koridora 10 biće završen do kraja godine (VIDEO)

Do kraja godine trebalo bi da bude završen istočni krak Koridora 10, a opremanje preostala tri tunela - Sarlah i Sopot, kod Pirota, i Bancarevo počeće 15. novembra. U isto vreme završava se poslednja deonica na auto-putu ka bugarskoj granici od Bancareva do Crvene Reke, kojom se zaobilazi Sićevačka klisura.

I na novoj trasi najosetljivije tačke su tuneli, kojih ima ih pet.

Dva kod Dimitrovgrada su već u funkciji a preostala tri opremaće azerbejdžanska >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << kompanija Azvirt.

"Tender je tako koncipiran da će ovo biti nešto što se radi po najnovijim svetskim standardima u Srbiji, tako da biće veoma zahtevno", kaže Gojko Purić, rukovodilac elektroopremanja tunela.

"Naši radovi obuhvataju elektromašinske radove, telekomunikacione sisteme, video nadzor, protivpožarne instalacije", ističe Andrija Kunarac, projekt menadžer u kompaniji "Azvirt".

"Svi ti sistemi imaju svoje podsisteme sa kojima se upravlja iz jednog tehničko operativnog centra u kome postoji 24 četvoročasovno prisustvo dežurnih operatera, jedan takav centar je već u funkciji u Dimitrovgradu", kaže Dušan Mijuk, šef projekta "Istok".

Iza tunela Bancarevo, asfaltira se poslednja deonica u dužini od 12,5 kilometara do Crvene Reke, a radove izvodi grčki Aktor.

"Na celom delu već se radi asfalt, prvi ili drugi sloj u zavisnosti koja deonica je u pitanju odnosno deo trase u pitanju tako da na sve moguće načine gledamo da koristimo lepo vreme", kaže Vladimir Živković, poslovođa na gradilištu.

Istočni krak Koriodara 10 dugačak je 86,8 kilometara, osim pet tunela i isto toliko petlji, ima 87 mostova i dva tehničko-operativna centra.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.