Inspekcija zatvorila skoro sve kafiće u Surdulici, ugostitelji revoltirani

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2022, 20:10

Inspekcija zatvorila skoro sve kafiće u Surdulici, ugostitelji revoltirani

Ovog vikenda omladina u Surdulici neće imati gde da izađe jer je inspekcija prethodnih dana zapečatila sve ugostiteljske objekte, a među njima i dva najpopularnija među mlađim Surduličanima - “Bonita” i “Pablo”. Ugostitelji su revoltirani i kažu da zatvaraju i kafiće u kojima nije bilo kršenja zakona, a koji i inače jedva opstaju, a večeras će se sastati kako bi se dogovorili kako da ubuduće odreaguju na takve pritiske.

U sredu ujutru skoro su svi lokali u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Surdulici bili zatvoreni, među njima i picerija “Bonita”, čija vlasnica kaže da je inspekcija za tri dana posetila tri puta, a epilog je zatvaranje na 15 dana.

Prethodno je zatvorena još jedna kafana i jedan kafić, a iako je njena picerija zatvorena zbog neizdavanja fiskalnih računa smatra da nije prekršila zakon jer je, kako objašnjava, inspekcija došla u tih pet minuta kada je ona bila odsutna, a kafu im je skuvala kuvarica i odmah rekla da ona ne zna da otkuca fiskalni račun.

Kad je zbog nepravilnosti, to je u redu, ali zatvaraju se lokali u kojima nema nepravilnosti i kontrole su svakodnevne. Moj lokal je zatvoren u subotu, u ponedeljak mi je opet bila inspekcija, sinoć opet finansijska. Svi preduzetnici su se pobunili. Imamo večeras sastanak i ako se složi većina napravićemo Udruženje preduzetnika i da se dogovorimo kako da odreagujemo na te inspektore koji dolaze, jer nastave li ovako da zatvaraju grad je mrtav - priča vlasnica picerije.

Kako kaže, zatvaranja će stvoriti totalni haos jer omladina nema gde da izađe, kirije za lokale su skupe, a radnici na ulici.

Da li je normalno da u opštini sa 17.000 stanovnika svaki drugi lokal bude zatvoren? Šta očekujemo onda da omladina radi i kako da ne odlaze u inostranstvo - pita se vlasnica picerije.

Južne vesti su u vezi ovog problema kontaktirale i predsednicu Opštine Surdulica, međutim do objavljivanja teksta nije odgovorila novinarki.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Inspekcija zatvorila sve kafiće u Surdulici

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2022, 08:08

Inspekcija je prethodnih dana zapečatila sve ugostiteljske objekte u Surdulici, a među njima i dva najpopularnija među mlađim Surduličanima, objavile su Južne vesti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.