I ove nedelje preventivni pregledi bez zakazivanja - EKG i provera glukoze i holesterola

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2024, 11:20

I ove nedelje preventivni pregledi bez zakazivanja - EKG i provera glukoze i holesterola

I ove nedelje, 7.aprila, od 8 do 16 sati će u oko 170 zdravstvenih ustanova biti organizovani preventivni pregledi bez zakazivanja. Ovog puta građani će moći da urade kardiološke preglede, kao i da provere nivo glukoze, triglicerida i holesterola.
Niški Dom zdravlja jedna je od ustanova u kojoj će biti ovakvih pregleda. Internistički pregled, odnosno EKG i proveru krvnog pritiska građani će u Nišu moći da obave na Odeljenju interne medicine u prizemlju centralnog objekta Doma zdravlja, dok će se uzorkovanje krvi za proveru glukoze i lipidnog statusa raditi u laboratoriji na prvom spratu.
I u vlasotinačkom Domu zdravlja obavljaće se preventivni pregledi. Građani će, od 8 do 16 sati, moći da urade...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.