Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2021, 13:58

I direktori Milenijum tima tuže osnivača JUGpressa i glavnu i odgovornu urednicu zbog “duševnog bola”

LESKOVAC

Dvojica direktora Milenijumtima, Ivan Bošnjak i Stojan Vujko, tužili su Nevladinu organizaciju Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije , koja je osnivač Regionalne informativne agencije JUGpress , i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović zbog onih istih izveštaja sa konferencije za novinare lidera Narodne stranke zbog kojih je tužila i kompanija na čijem su čelu.

U tužbama koje je Stojanović morala da preuzme u Višem sudu u Beogradu jer u vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kada je dolazio poštar nije bila u redakciji, se navodi da ova dvojica podnose tužbe zbog “pričinjenog duševnog bola i nemerljive nematerijalne štete”.

Duševni bol i nematerijlna šteta su u tužbama ipak merljivi i iznose dva miliona dinara koliko je u dve tužbe tražena odšteta.

Preuzeta tužba se odnosi na izveštaj sa press konferencije predsednika Nraodne stranke u Vranjskoj Banji i odnosi se na hotel za koji se najavljuje da će ga graditi Milenijum tim a lokaciju je juče lično posetila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress očekuju da im stigne istovetna tužba dvojice direktora kompanije Milenijum tim i za tekst koji je , zapravo, izveštaj sa press konferencije Narodne stranke u Leskovcu a koji se odnosi na okolnosti pod kojim je Milenijum tim kupio oko 300 ektara zemlje nekadašnje “PLantaže” a zatim njegov direktor Ivan Bošnjak zakupio još oko 500 hektara na svoje ime.

Očekujemo još dva miliona odštetnog zahteva.

U tužbi se, iznedju ostalog, navodi da su “tužioci uspešni poslovni ljudi i osnivači kompanije koja je nastala pre 18 godina i koja uspešno posluje nezavisno od političkih prilika u Srbiji i aktuelnih režima”.

Regionalna informativna agencija JUGpress je krajem maja zatražila izjavu od Ivana Bošnjka povodom jednog saopštenja leskovačkog odbora Narodne stranke u kojima se pominje MIlenijum tim, želeći da tako čujemo i drugu stranu.

Bošnjak je odbio da da izjavu uz obrazloženje da neće da polemišu preko medija ali će da tuže.

Tada je napisao i da će sve ono što naplate od medija dati u humanitarne svrhe.

Nije jasno šta tako veliki i razgranat sistem Milenijum tima, sa ogromnim prihodima i poslovima koji se plaćaju iz javnih budžeta, sprečava da inače budu humani .

Ili je caka da budu humani tako što će zatvoriti tužene medije?

Takodje, pre par dana Milenijum tim je saopštio da će tražena nadoknada biti simbolična, 100 evra po tužbi.

Advokati kažu da je to samo političko saopštenje sve dok ne stigne njihov podnesak sudu da smanjuju traženu nadonadu sa 100.000 evra po tužbi na 100 evra.

Ostalo je nejasno da li će traženu nadoknadu za “duševni bol” smanjiti i dvojica direktora.

I šta to, suštinski, znači, sem dokaza da su pritisci javnosti uložili plodom?

Da “pričinjena šteta” kompaniji Milenijum tim i “duševni bol” njenim direktorima zbog toga što je JUGpress radio svoj posao i preneo izveštaj sa dogadjaja drastično pada ili da su tužbe bile samo u cilju ućutkivanja i zatvaranja lokalnog medija čija uredjivačka politika i profesionalni rad isključivo u interesu javnosti, nekome oapsno smeta.

Dokaz je i to što su sa inkriminisane konkferencije za novinare u Leskovcu izveštavali skoro svi lokalni medij ali je tužen samo JUGpress.

Regionalna informativna agencija JUGpress će nastaviti da svoj posao radi uz poštovanje svih provesionalnih normi i standarda i isključivo u javnom ineresu i radi informisanja gradjana o svim relevantnim dogadjajima.

Sem JUGpressa, tuženi su portal Info Vranjske , Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs. Ne davimo Beograd i portal Srbin info

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.