Izvor: JUGpress.com, 22.Apr.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helsinški odbor: Vučić i tabloidi ugoržavaju bezbednost Rade Trajković

BEOGRAD

(Radio Slobodna Evropa)

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tabloidi bliski vlasti ugrožavaju bezbednost predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković.

“Spekulacije o svedočenju Rade Trajković u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, iznete u provladinim tabloidima Informer i Alo, kao i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predstavljaju opasan poziv na linč, što ugrožava >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njenu bezbednost. Osim toga, takvi napisi su primer brutalnog napada na ličnost Rade Trajković i njen integritet”, saopštio je Heslinški odbor.

SzS za Kosovo traži zaštitu za Radu Trajković

Tahiri: Vučić manipuliše u vezi sa istragom u slučaju Ivanović

U saopštenju se dodaje da se predsednik Vučić se od ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića “meša u istražni postupak tako što unapred amnestira neke od svojih najbližih saradnika poput Milana Radoičića (potpredsednik Srpske liste)”.

Kome je u interesu da se ne otkriju ubice Olivera Ivanovića?

“Povodom zahteva specijalnog kosovskog tužioca da se Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su 23. novembra prošle godine uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, produži pritvor, tabloidi Informer i Alo su tu odluku doveli u vezi sa svedočenjem Rade Trajković”, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije je u četvrtak na konferenciji za novinare pokazao dokument sa pečatom “Tužilaštva Republike Kosovo” koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu Ivanovića u kojoj je navela da su Ivanovića “stalno pratile” srpske bezbednosne službe, uz komentar “vidite vi kakav je lažov, ta žena”.

Rada Trajković je ranije izjavila da su napadi na nju i navodi da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa “priprema za mnogo teži čin” usmeren prema njoj.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Milivojević: Ključna podrška Kine i Rusije za dijalog o Kosovu

Izvor: Blic, 23.Apr.2019, 10:46

Samit u Pekingu "Jedan pojas - jedan put" biće prilika da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u susretu sa predsednicima Kine Si Đinpingom i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom još jednom dobije uveravanja o značaju poštovanja međunarodnog prava u slučaju Kosova i Metohije, rekao je diplomata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.