Grafit podrške terorističkoj UĆK ispisan na zidu u ugroženom srpskom selu Goraždevac

Izvor: KMnovine.com, 03.Feb.2021, 14:08

Grafit podrške terorističkoj UĆK ispisan na zidu u ugroženom srpskom selu Goraždevac

Grafit podrške terorističkoj UĆK ispisan na zidu u ugroženom srpskom selu Goraždevac U Goraždevcu je tokom noći osvanuo grafit na jednom zidu na kome piše „UĆK - Kosovo“.





Grafit je ispisan na ogradnom zidu srpskog domaćinstva kraj puta koji prolazi kroz ovo selo.
To je uznemirilo meštane koji žive u tom delu sela, koji su slučaj prijavili takozvanoj "Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << policiji".





Inače, Radio Goraždevac je dobio poruke građana koji žive u blizini spomenika ubijenoj srpskoj deci na reci Bistrici i drugim goraždevačkim žrtvama, u kojima tvrde da je polomljen jarbol i odnešena srpska zastava.





Posle perioda "zatišja" Goraždevac je poslednjih godina ponovo mesto sporadičnih ali uznemirujućih napada, pljački, pucnjave, uznemiravanja, pretnji i zastrašivanja. Srbi koji u ovom selu žive nalaze se u teškom položaju, izolovani su i uskraćena im je podrška držae Srbije bez koje njihov opstanak nije moguć.



Budućnost ovdašnjih Srba upravo opisuje fotografija iznad. Pojačani napadi šiptarskih ekstremista koje srpska vlast proprati "oštrim osudama" i ničim konkretnim, ovdašnje stanovništvo koje se godinama bori i uspeva da opstane, vodi u neizvesnot i nestajanje.




* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Poziv za prikupljanje sredstava za kupovinu video opreme - KM Novineponedeljak, 01. februar 2021. | Urednički kolegijum Poziv za prikupljanje sredstava za kupovinu video opreme Poziv za prikupljanje sredstava za kupovinu video opreme. Potreban iznos 1500 evra (dinarski ili devizno) treba sakupiti u narednih nedelju dana. Ukoliko želite, učestvujte putem našeg PejPal naloga (klik): A putem iste adrese možete da se obratite redakciji za uputstva o drugom načinu učešća.


PROČITAJTE JOŠ:   
Šiptari teže ranili Srbina u Lapljem Selu kod Gračanice - KM NovineŠiptari teže ranili Srbina u Lapljem Selu kod Gračanice Šiptar odbio da napusti restoran "Bela Vista" u Lapljem Selu, enklava Gračanica, pa pištoljem teže ranio vlasnika koji je tozahtevao. Do pucnjave je došlo noćas nakon rasprave kada su se gosti Šiptari pobunili jer nisu želeli da napuste restoran koji je morao da bude zatvoren u 22 časa zbog mera u okviru pritisaka zbog pandemije Koronavirusa.


PROČITAJTE JOŠ:   
Goraždevac: Grafit „UČK" umesto Patrijaršijska ulica - KM NovineGoraždevac: Grafit „UČK" umesto Patrijaršijska ulica #Kosovo #Metohija #Srbija #Goraždevac#Izdaja #Pretnja #UČK #UĆK #Šiptari Nedavno je administracije separatističke "Opštine Peć", sa kojom je postavila znakove sa nazivima ulica u Goraždevcu, koje su definisali ilegalni odbornici ove separatističke "Skupštine opštine Peć" u prethodnom mandatu.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.