Gradska opština Medijana  i Unija pekara podelila namirnice najugroženijim porodicama

Izvor: JUGpress.com, 16.Nov.2018, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska opština Medijana  i Unija pekara podelila namirnice najugroženijim porodicama

NIŠ

Gradska opština Medijana u saradnji sa donatorima i Unijom pekara organizovala je podelu namirnica kako bi bar malo dopunila kućne budžete socijalno ugroženih sugrađana. Pakete je dobilo 100 socijalno ugroženih porodica sa područja najveće niške opštine.

„Znamo da je ovo daleko od onoga što je potrebno jednom domaćinstvu. Smatramo da će ova mala pomoć ipak značiti sugrađanima koji nemaju nikakve ili nedovoljne prihode da priušte i najosnovnije životne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << namirnice – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana uz napomenu da opština na ovaj način nastavlja saradnju sa Unijom pekara i da će sličnih akcija biti i u narednom periodu. Kocić je pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe narednim akcijama i pokažu društvenu odgovornost na delu.

Građanima je danas podeljeno po pet kilograma brašna i dva kilograma šećera koje je kupila Unija pekara, Nipek je obezbedio dva hleba, Milk Haus – litar i po jogurta i pola kilograma sira, Firma Amor 200 g kafe, Beni – dva litra soka, Jumis paket proizvoda i Benlian paletu svojih proizvoda.

Sa firmom Eldi plus i Unijom pekara obezbeđene su i dve sušilice za po 100 peškira za dečije klinike u Nišu a biće im uručene u narednom periodu.

 „Hteli smo da na neki način uzvratimo i onda se Unija pekara dogovorila sa dragim prijateljima iz ove  opštine da organizujemo jednu donatorsku akciju , da okupimo ljude sa kojima sarađujemo i da na ovaj način donekle ublažimo teškoće naših sugrađana koji imaju najvišeegzistencijalnih  problema a nalaze se na evidenciji Socijalnog zavoda, rekao je predsednik Unije pekara Niša.

 „Ova akcija će biti periodična, nameravamo pred Novu godinu da učinimo još jednu akciju . Unija pekara će uvek biti učesnik svih akcija koje su dobrotvorne“ , rekao je Vukadinović.

Predsednik Unije pekara najavio je još jedni lepu i korisnu akciju:

„ Imamo dogovor sa opštinom Medijana da počnemo sa podelom hleba i peciva za sve one kojima je najpotrebnije.. Jedan put nedeljno će vozilo Unije pekara da obiđe sve pekare i sve ono što je ostalo od juče da bude lepo upakovano , higijenski, i da osoba koja ima sanitarni pregled, na punktu gde odredi opština Medijana to podeli onima kojima je najpotrebnije „

Bratislav Vukadinović predsednik Unije privatnih pekara  zahvalio se privatnim pekarima „ koji ne gledaju samo da ostvaruju profit i plaćaju porez, nego gledaju da budu humani“

 U ovoj akciji trenutno učestvuje 10 niških pekara sa tendencijom da u svakoj narednoj budu obuhvaćeni drugi pekari

 „ Meni mnogo znači ova pomoć. Svima nama koji smo ovde znači jer mi smo penzioneri sa najnižom penzijom. Zahvalni smo predsedniku, opštini i svim ljudima koji nam pomažu.  Predsednik je dobar čovek i opština Medijana nas pomaže, rekla je jedna penzionerka prilikom podele paketa.

Slično misle i drugi , ali smatraju da ovakav vid pomoći treba da bude češći.

„ Meni svaka pomoć znači mnogo. Dobro je što nam daju, kamo sreće da daju svakog meseca. Jednom godišnje je malo. Jedan paket  ne može da nam traje cele godine“ .

Kao odgovor na ovu konstataciju predsedniknik Nebojša Kocić opštine je izjavio:

„Rebalansom smo uvećali za 50 posto socijalna davanja, sa pet na sedam miliona i gledamo kroz taj vid pomoći da sugrađanima izađemo u susret . Nacrtom budžeta za naredni godinu mi ćemo se potruditi da pojačamo budžetske linije, budžetse stavke , socijalu kao što smo radili u prethodnoj godini , uradićemo i ove a nastojaćemo da iz sopstvenih sredstava pomognemo socijalno ugroženim stanovnicima“ obećao je predsednik Nebojša  Kocić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.