Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2021, 21:48

Gradonačelnik Vranja najzad razgovarao sa delegacijom radnika Geoksa

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković razgovarao je danas sa delegacijom radnika Geoks-a, nakon što je menadžment fabrike doneo odluku o pokretanju postupka likvidacije i gašenja preduzeća, objavljeno je na sajtu grada a u objavi se navodi i da je “gradonačelnik podržao radnike u njihovim naporima da ostvare svoja prava i obećao svu neophodnu pomoć lokalne samouprave”.

Navodi se i da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je “sa radnicima razgovarala i predstavnica republičkog Inspektorata za rad, jer zaposleni u Geoks-u nisu dobili rešenja o prestanku radnog odnosa, a potražuju i zaostala primanja”.

Kažu i da je “gradonačelnik Milenković rekao da se oko ovog pitanja aktivno uključilo i državno rukovodstvo, koje je najavilo skori predlog rešenja problema zaposlenih u Geoks-u”.

Dodaje se da je “gradonačelnik najavio i sastanak sa privrednicima iz Vranja, kojima će predložiti model prekvalifikacije i preuzimanja radnika Geoks-a, pre svega u proizvodnim pogonima vranjskih preduzeća. Kako je planirano, sastanak gradskog rukovodstva i lokalnih preduzetnika i privrednika biće održan krajem nedelje”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.