Građani Delijskog visa će udruženo blokirati saobraćaj na Trošarini

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2023, 11:47

Građani Delijskog visa će udruženo blokirati saobraćaj na Trošarini

Nakon dva održana protesta, stanovnici gornjeg i donjeg dela naselja Delijski vis u subotu, 7. oktobra, zajedno će blokirati saobraćaj kod rampe na Trošarini u znak protesta na brojne probleme koji ih muče. Meštani gornjeg dela naselja u 17 sati krenuće u šetnju do rampe, gde će oko 17:30 zajedno sa meštanima donjeg dela naselja blokirati saobraćaj.

Stanovnici dela naselja Delijskog visa već su jednom blokirali saobraćaj na raskrsnici ulica Marina Držića i Svrljiškog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << partizanskog odreda, tražeći asfaltiranje ulica, rešavanje problema sa kanalizacijom, osvetljenje i celokupno uređenje naselja. Oni kažu da im je ugrožena bezbednost zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža, koje se javljaju usled jakih kiša, a sve zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka kanalizacije.

Žitelji oba dela naselja zajedno na protestu; foto: S. V. Članovi Udruženja “Radne akcije Delijski vis” zajedno sa građanima gornjeg dela naselja pre nedelju dana na kratko su blokirali saobraćaj zahtevajući da se nekadašnja samoposluga renovira. Oni su nezadovoljni što do prve prodavnice, apoteke ili pošte moraju da pešače dva kilometra i smatraju da bi prostor oronule samoposluge mogao da se iskoristi za nešto od toga.

Meštane Trošarine gradonačelnica Dragana Sotirovski ove nedelje je pozvala na sastanak u Gradsku kuću, nakon čega se pohvalila da su dogovorili korake za rešavanje problema. Ipak, Trošarinci su negirali su dogovor sa gradonačelnicom i istakli da neće odustati od protesta dok ne vide konkretne korake.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.