Gradina: Pokušaj krijumčarenja pasa preko granice uz lažnu dokumentaciju

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Apr.2024, 12:11

Gradina: Pokušaj krijumčarenja pasa preko granice uz lažnu dokumentaciju

Krijumčari pasa uhvaćeni su 2. aprila na graničnom prelazu Gradina, kada su carinici i policija sprečili da na osnovu lažne dokumentacije Srbiju napusti 21 pas.
Psi nisu imali validnu dokumentaciju, a u kombiju i automobilu koji su prevozili životinje otkriveni su kavezi sa dvadeset jednim primerkom devet različitih pasmina.
Među njima su bile pudle, korgi, maltezeri, koliji, nemački ovčari, stafordski bul terijeri, francuski buldog, basendži i nemački kratkodlaki ptičar. Kontrolom je otkriveno da je dokumentacija za životinje bila falsifikovana.
Krenuli su u detaljnu kontrolu svega što se nalazilo u vozilima, otkrivajući čitače čipova, rodovnike, bar kodove, faksimile veterinarskih...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.