Grad ne plaća dug Mediani ni sledeće godine, promenjen sporazum

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad ne plaća dug "Mediani" ni sledeće godine, promenjen sporazum

Sporazum o otplati duga javno-komunalnom preduzeću “Mediana” od 347 miliona dinara naredne 4 godine je promenjen, pa 2017. neće biti isplaćen ni jedan deo, odlučilo je Gradsko veće.

Plan je bio da Grad otplati dug za javnu higijenu i zimsku službu od 2013. do 2015. godine u periodu od 2017. do 2021. Međutim, isplata “Mediani” se prolongira, a prva rata od 87 miliona dinara ovom preduzeću biće isplaćena tek 2018, jer ovaj trošak nije predviđen budžetom za 2017. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godinu.

Iako je početkom godine demonstrativno napustio program televizije “Zona plus”, uz izjavu da će odvoz smeća stati ukoliko Grad ne izmiri dugovanja, direktor “Mediane” Bratislav Vučković sada kaže da su “procenili da mogu da relaksiraju gradski budžet i odobre grejs period od godinu dana”.

Ukoliko u budžetu nema para šta tu mi možemo, da tužimo Grad niti je korektno niti produktivno. Sigurno ćemo iz sopstvenih rezervi i novih prihoda nadomestiti i neće uticati na poslovanje - kaže Vučković.

On dodaje da ima nagoveštaja i da će “Gorica” prolongirati vraćanje pozajmice od 80 miliona dinara, što je trebalo da počne u januaru.

Reprogram bi trebalo da krene od januara, ali ima nagoveštaja da će se i to odložiti. Ukoliko bi nam vratili sve što su nam dužni “Mediana” bi bila najmoćnije preduzeće u ovom delu Srbije - dodaje Vučković.

Direktor “Mediane” kaže da će preduzeće, i pored svega, sledeće godine uložiti 158 miliona dinara u izgradnju postrojenja za prečišćavanje takozvanih “procednih voda” koje se slivaju od đubreta na gradskoj deponiji. Time će, ističe, biti rešen problem zagađenja vode u Belotincu i drugim okolnim selima.

Osim toga, Programom za sledeću godinu planirano je ulaganje od 170 miliona dinara u opremu i objekte.

Povećanje prihoda, dodaje, očekuju od selekcije otpada, sektora zelenila i dimničarske službe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.