Godinu dana od  preuzimanja najveće i najstarije niške pekare

Izvor: juGmedia, 22.Jul.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana od preuzimanja najveće i najstarije niške pekare

NIŠ – Od jula prošle godine kada je kompanija Don Don preuzela najveću pekaru u Nišu uloženo više od dva miliona evra u remont stare i nabavku nove opreme za proizvodnju.

„U pogonu za proizvodnju peciva postavljena je nova fermentaciona komora, urađena je kompletna rekonstrukcija pogona, proširenje su rampe kao i proizvodni i magacinski prostora. Kupili smo nove roto peći i otvorili 10-ak novih linija isporuke. Broj proizvodnih jedinica je povećan za 16.000 komada linijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << hleba i 13.500 komada dnevno svežih specijalnih vrsta hleba, a specijalne vrste su inače noviteti u proizvodnji u niškom pogonu,“ navodi rukovodilac proizvodnje Žitopeka Emil Tanackov.

Žitopek je od prošle godine do danas unapredio i obnovio maloprodajne objekte, poboljšao kvalitet proizvoda i kvalitet dostave i odnosa sa kupcima.

„Do sada je ispunjeno sve što je obećano – proizvodnja je povećana, a kvalitet proizvoda poboljšan, asortiman je proširen dnevno svežim specijalnim hlebom i novim proizvodima. Takođe, unapredili smo i distribuciju, sve u cilju zadovoljavanja potrošača i stvaranje boljih socijalnih veza sa lokanom zajednicom. U našem pogonu svakoga dana se utroši 30 tona brašna za proizvodnju hleba i peciva, a osim niškog okruga, proizvodimo i za borski, zaječarski, pomoravski, rasinski, toplički, jablanički i pirotski okrug,“ nastavlja Tanackov.

U saradnji sa Nišlijama, Gradom i Kliničkim centrom organizovana je akcija „1 dinar za inkubator“ u kojoj su prikupljana sredstva za nabavku opreme za odeljenje neonatologije u Nišu. Od svakog prodatog belog i belog rezanog hleba od 500 grama Žitopek je odvajao po 1 dinar u periodu od 1.decembra 2014 do 31.marta 2015, a u akciji je prikupljeno skoro 1,2 miliona dinara od kojih su nabavljeni inkubator i infuziona pumpa.

Plan za naredni period je dalje ulaganje u kvalitet, ljude i razvoj asortimana, uvođenje novih proizvoda, povećanje proizvodnje za 20% i otvaranje novih maloprodajnih objekata, već krajem ove godine, što će sve dovesti i do otvaranja novih radnih mesta. Od početka godine je zaposleno 15 novih ljudi, a danas u Žitopeku ima oko 130 zaposlenih.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.