Glasanje u Velikom Trnovcu koje čeka cela Srbija - nije ni počelo, sukob i dojava o bombi

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jun.2022, 11:23

Glasanje u Velikom Trnovcu koje čeka cela Srbija - nije ni počelo, sukob i dojava o bombi

Ni nakon više od 3 sata od zvaničnog početka, na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, nije krenulo glasanje od koga zavisi i formiranje parlamenta i Vlade Srbije. Najpre je glasanje kasnilo zbog sukoba među članovima biračkog odbora, a zatim je stigla i dojava o bombi u zgradi škole.

Dok se čeka policija, članovi biračkih odbora ne napuštaju glasačko mesto i pored zahteva direktora škole, koji je dojavu o bombi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << primio preko telefona.

Biračko mesto broj 6 u Bujanovcu, na kome se danas ponavljaju izbori po četvrti put još uvek nije otvoreno. Članovi biračkog odbora ne mogu da se dogovore oko raspodele dužnosti na biračkom mestu - saopštili su iz CRTE.

Šaip Kamberi, predstavnik Koalicije Albanaca Doline, kaže da je sukob među članovima biračkog odbora krenuo nakon provokacije predstavnika Socijalističke partije Srbije.

Mnogi birači su se vratili sa biračkog mesta i nisu mogli da glasaju. U međuvremenu, postoji upozorenje za "bombu postavljenu na školsku zgradu u kojoj se glasa", koju je direktor škole primio anonimnim pozivom, scenario za stvaranje straha kod albanskih glasača - kaže Kamberi.

Podsetimo, Republička izborna komisija je, postupajući po presudi Upravnog suda o prigovoru Koalicije Albanaca Doline, poništila rešenje Opštinske izborne komisije i time poništila glasanje, treće po redu na tom glasačkom mestu, održano 27. maja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamberi: SPS provocirao u Velikom Trnovcu, Odalović pretio članovima PDD da će ih zatvoriti

Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2022

BUJANOVAC..Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i nosilac liste “Koalicija Albanaca doline” Šaip Kamberi rekao je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da glasanje u Osnovnoj školi “MUharem Kadriju” u Velikom Trnovcu jutros nije počelo zbog provokacija ljudi iz SPS koji...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.