Foto-vest: Oštećene behaton ploče kod fontane na Trgu kralja Milana

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2022, 09:08

Foto-vest: Oštećene behaton ploče kod fontane na Trgu kralja Milana

Nakon što je firma "SIM PUK gradnja", zadužena za održavanje, zbog popravke otvorila fontanu na Trgu kralja Milana, čitaoci se žale da su behaton ploče oštećene, što se može videti na fotografijama i pitaju ko će platiti štetu.

Krajem jula radnici doljevačke firme sklonili su ploče sa najnovije niške fonatane kako bi ustanovili kvar. Fontana je zatvorena i ploče su vraćene tek neposredno pre održavanja Filmskih susreta, sredinom avgusta.Pukotine po ćoškovima; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: čitalac

Ono što je Nišlijama zapalo za oko posle vraćanja ploča, jesu pukotine i oštećenja na ćoškovima, zbog kojih gradske vlasti pitaju ko je odgovoran.

Ko će da sanira i plati štetu koju su radnici napravili prilikom vađenja behaton kocki? Ovo je masakr nad onim sto su građani Niša platili. Jasno se vidi da nisu oštećenja od ranije, nego sada. Ovo je samo deo, ali je svaka druga slomljena - poručuje Nišlija.

foto: čitalacKako fontana još nije u funkciji, jer se prema rečima gradonačelnice čekaju nove mlaznice, Nišlija upozorava da doći do još većih oštećenja kada se ploče ponovo budu uklanjale zbog popravke.

Redakcija Južnih vesti upitala je predstavnike Grada da li su upoznati sa stanjem na terenu i ko će snositi troškove, ali do objavljivanja ovog teksta, odgovor nije stigao.

Inače, prema dokumentaciji sa Portala javnih nabavki firma "SIM PUK gradnja" je po ugovoru dobila 6,3 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 7,6 miliona sa PDV-om, za održavanje fontana u gradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.