FSS: Kažnjeni prvoligaši zbog nameštanja utakmica

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2021, 16:13

FSS: Kažnjeni prvoligaši zbog nameštanja utakmica

Odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, zbog nameštanja utakmica novčanom kaznom i oduzimanjem 6 bodova kažnjeni su prvoligaši Jagodina i Borac iz Čačka, saopštio je FSS. Oduzimanjem bodova, povećane su šanse "južnjaka" da ostanu deo Prve lige.

Kako kažu u saopštenju, organi FSS-a su postupali na osnovu dostavljenih pisanih informacija od strane nadležnih organa UEFA, a dve ekipe su kažnjene jer su, stoji u saopštenju, svojim činjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije.

Kažnjava se GFK Jagodina oduzimanjem 6 bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6 miliona dinara. Kažnjava se FK Borac 1926 Čačak oduzimanjem 6 bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4 miliona dinara - saopštio je FSS.

Borac je kažnjen zbog utakmice u Pančevu gde je izgubio od Železničara sa 0:1, dok je Jagodina kažnjena zbog meča kod Trajala u Kruševcu 0:3.

Kazne za te dve ekipe uticaće na tabelu Prve lige Srbije, a od nje će profitirati i ekipe sa juga koje će nakon oduzetih bodova sada prestići i Jagodinu i Borac.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.