Dve žene o zemlji naših očeva: Eštonova i Jahjaga u Beču

Izvor: KMnovine.com, 25.Avg.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve žene o zemlji naših očeva: Eštonova i Jahjaga u Beču

Agencije se utrkuju u servilnosti baronesi Ketrin Ešton i gopsođi Jahjagi, izveštavajući po njihovoj volji o jednom sasvim običnom i nebitnom susretu. 
...

Naslovna fotografija: "Čaj za dvoje". Susret Eštonove i Jahjage. osim ženskih priča zajednički im je i duboko ukorenjen običaj u njihovom narodu - ispijanje čaja ali i dugo savezništvo / tj., podaništvo. Foto- montaža: Ivan Maksimović / KM Novine, 2014.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<

Agencije su požurile da prenesu kako je saopšteno iz kabineta takozvane predsednice Jahjaga tokom susreta sa Eštonovom u Alpbahu, u Austriji, da je bilo reči o evropskoj perspektivi tzv., "Kosova" i regiona, tog carstva trgovine narkoticima, oružjem, belim robljem i belom Al-kaidom, te o procesu dijaloga i normalizaciji odnosa između "Kosova" i Srbije. Po svojoj već uobičajenoj drskosti, ove dve gospođe nisu pri tom mislile na unturašnje pitanje Srbije već o nekakvom nadrealnom odnosu nekakvih stranaca.

Dijalog kakav se po umišljenju vodi predstavlja sve osim nekakve dogovore. Ukroćene balkanske goropadi u odelima evropske gospode, naturščići su u predstavi Novog svetskog poretka. Izuzetno zamenljivi i van svojih fizičkih pojava nepotrebni, utrkuju se u ispunjavanju zahteva sadističke upravne vrhuške EU koja, ponaosob za to što radi, nema podršku ni u svojoj zemlji.

"Jahjaga, Ešton, reforma, Vučić, dijalog, normalizacija, put, Evropska unija, pregovori, predstavnici, Brisel, Beograd, Priština, perspektiva, forum"... pojmovi se rotiraju kao nepromenljivih šest boja na Rubikovoj kocki (gle slučajnosti, toj mađarskoj spravi), a kada se poklope dođe do novog krvoprolića da bi se imalo šta privesti na žrtvenik "reformama, dijalogu, na putu ka evropskoj uniji, Briselu, Vašingtonu, NATO-u"...

U prvom razredu osnovne škole za takvu vrstu recitacije, dobija se pristojnu ocena a ovako će kompenzacija biti obavljena kroz izvesne finasijske transakcije, barem dok se i Evropa još održava na uzici Sjedinjenih američkih država.

Retko (ako) se pominje da se ovo dešava upravo na stogodišnjicu ofanzive i agresije Austro-mađara na Srbiju čime je započeo Veliki rat.



   
Kosovo i Metohija, 1916. Austro-mađari na levoj, Šiptari na desnoj strani fotografije. Priključili su se okupatoru sa ciljem koji ih i danas vodi.    


U isto vreme i vlada bivše Ukrajine povlači svoje vojnike iz okupatorske misije na Kosovu i Metohiji ne bi li produžila agoniju sporog umiranja zemlje koja sve dublje zapada u fašizam izjedajući se iznutra.

Na mesto odlazećih ukrajinskih vojnika doći će (da ne kažem vratiće se), kao i pre sto godina, mađarski vojnici a pregovori o položaju srpske zemlje opet se vode u Austriji i to sa narodom koga je stvorila Austro-mađarska carevina i najvernijim saveznicima fašističkih snaga iz Drugog svetskog rata, Šiptarima.

Jedina razlika jeste u tome što su sada i britanci kao i gotovo čitava Evropa na istoj strani - protiv Srbije i Rusije. Tom talasu priključuje se i srpska politička vrhuška i po sloganu iz one TV reklame - "sve ih spaja i miris i ukus", nadajmo se samo ne srpske krvi. Jer šta su drugo rezutati rada tih velikih sila na ovom prostoru osim srpskih žrtava?

Evropske sile su tri puta u poslednjem veku izvršile genocid nad Srbima. Pogrešno usmerena pažnja isključivo ka onima koji nam o glavi rade može jedino da im pomogne u namerama da dovrše taj "posao".

Očuvanje zdrave porodice, pravoslavnog duha protiv unijaćenja i srpskog nacionalnog samosvojstva protiv izopačenih evropskih obezvređenosti oduvek su bili nepremostiva brana i nesavladiva prepreka bezumnih i surovih agresora na Srbiju.

Uostalom, videli smo od braće Rusa nedavno u Donjecku kako se obeležavaju datumi i događaji.


Kad je Gospod sa nama, ko će protiv nas?

Autor: Ivan Maksimović, KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.