Država zaboravila na “Porečje”, radnici najavljuju štrajk

Izvor: juGmedia, 20.Feb.2013, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država zaboravila na “Porečje”, radnici najavljuju štrajk

LESKOVAC – Predstavnici sindikata poljoprivrednog kombinata u restrukturiranju “Porečje” iz Vučja optužili su danas srpske vlasti da su zaboravile na ovo preduzeće i najavili štrajk.

“Obradili smo sve plantaže i rezidba je u toku, ali nema para za remont mehanizacije, nabavku nafte, hemijskih sredstava i đubriva”, rekao je predsednik Štrajkačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << odbora Predrag Miladinović na konferenciji za novinare i dodao da o „Porečju“ niko ne brine dok država druge firme u restrukturiranju finansira milionima evra.

„Porečje“ je aprila 2011. godine kupio beogradski „Agrartrade“ koji je ostavio za sobom samo štetu i adaptiranu upravnu zgradu.

Oko 220 radnika nije godinama primilo svoje plate, između 1,5 i 2 miliona evra, a s  druge strane, u destileriji preduzeća stoje zalihe vredne sedam miliona evra.

“Prepušteni smo sami sebi i zastupniku državnog kapitala koji ne priprema firmu za narednu sezonu. Radnici su očajni jer strahuju šta će biti sa firmom po isteku roka za restrukturiranje”, kažu u Štrajkačkom odboru.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Štrajk u "Porečju"

Izvor: OkRadio.rs, 20.Feb.2013

Predstavnici sindikata poljoprivrednog kombinata u restrukturiranju “Porečje” iz Vučja optužili su danas srpske vlasti da su zaboravile na ovo preduzeće i najavili štrajk.   “Obradili smo sve plantaže i rezidba je u toku, ali nema para za remont mehanizacije, nabavku nafte, hemijskih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.