Druženje vojske i naroda

Izvor: JUGpress.com, 15.Sep.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje vojske i naroda

VRANJE

U Vranju je kasarna „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ organizovala druženje pripadnika 4. brigade Kopnene vojske sa građanima.

Pozdravljajući prisutne načelnik grupe za civilno-vojnu saradnju komande brigade, major Miroslav Stojanović je izrazio zadovojstvo brojem posetilaca.

Najviše je bilo mladih koji su bili u prilici da se druže sa pripadnicima 4. brigade, ali i da se upoznaju sa oružjem i opremom koja je  bila izložena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Starešine i vojnici su građanima prikazali deo aktivnosti koje pokazuju osposobljenost ove vojne jedinice. Najmlađi su bili najviše zainteresovani za borbena vozila i naoružanje, ali i za službene pse.

Mnogi posetioci obišli su Spomen sobu u kojoj su izloženi eksponati iz istorije ove jedinice koja nastavlja tradiciju Prvog pešadijskog puka Knjaza Miloša Velikog.

Svoje kapije ova kasarna u Vranju za građanstvo otvara 11 godina i interesovanje je uvek veliko. Tada dolaze ne samo posetioci iz Vranja već i celog Pčinjskog okruga. Prema nekim procenama u protekloj deceniji bilo je preko 50.000 ljudi.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.