Druženje sa vitezovima, streličarstvo, jahanje i izložba autohtonih rasa u Kamenici

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje sa vitezovima, streličarstvo, jahanje i izložba autohtonih rasa u Kamenici

Na samo par kilometara od gradske gužve zainteresovani mogu u subotu i nedelju, 9. i 10. novembra da uživaju u druženju sa vitezovima, jahanju konja, streličarstvu, ukusnim tradicionalnim proizvodima i izložbi autohtonih rasa životinja. Dvodnevna manifestacija u divnoj prirodi sa konjima, magarićima, zečevima, kozicama, bušom, bivolicom i podolskim govečetom je u Zoo kutku u Kamenici.

Otvaranjem izložbe autohtonih rasa u subotu, 9. novembra u 11 sati počinje dvodnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << program. Sledi zatim predstavljanje štandova sa rukotvorinama, prikazno potkivanje konja i šetnja na konjima. Dan kasnije, planiran je i nastup članova Škole pevanja "By heart" Olivera Katića.

U želji da ponovo oživimo sela i da očuvamo tradiciju pripremili smo aktivnosti kroz koje ćete doživeti seoski turizam kao lako dostupan, zanimljiv, aktivan i zdrav. Čekamo vas da uživamo u tradiciji svim čulima, da je bolje upoznamo i da je zajedno čuvamo za naredne generacije - kažu u Zoo planetu.

Tradicija kao turistička ponuda; foto: Zoo planet

Pomenute aktivnosti deo su završnice projekta Turizmom čuvamo tradiciju i biće organizovane za vikend 09. i 10. novembra od 11h do 16h.

Pored volontera Zoo planeta, učestvuju i članovi Udruženja za očuvanje autohtonih rasa "Stara planina", Društva za odgoj sitnih životinja "Nais", viteške družine “Zmajeva griva” i drugi.

Više informacija o ovom događu možete naći na FB događaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Par kilometara od gradske gužve – Zoo planet turizmom čuva tradiciju

Izvor: Megafon.co, 07.Nov.2019

Na samo par kilometara od gradske gužve – predivna priroda, konji, magarići, buša, bivolica i podolsko goveče, jedinstvene primerke ukrasnih egzotičnih životinja, kozice koje su uvek spremne za druženje i igru sa posetiocima, zečevi, ukrasna živina i još mnogo toga.. Zoo planet poziva na...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.