Dozvole za kretanje razvedenim roditeljima i Vranjancima koji pružaju usluge socijalne zaštite

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2020, 08:41

Dozvole za kretanje razvedenim roditeljima i Vranjancima koji pružaju usluge socijalne zaštite

Vranjanci koji pružaju usluge pomoći u kući, usluge ličnog asistenta, razvedeni roditelji koji zbog zabrane kretanja ne mogu da viđaju svoju decu, moći će da ostvare pravo na kretanje za vreme policijskog časa tako što će Gradu poslati zahtev sa potrebnom dokumentacijom koja potvrđuje razlog za izdavanje dozvole.

Lokalna samouprava će, nakon provere, sve zahteve i podatke o osobama koje traže dozvolu dostaviti Ministarstvu za rad, a oni Ministarstvu unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koje izdaje dozvole za kretanje.

Jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, u obavezi su da u slučaju prijema zahteva obrade i podatke o roditeljima koji konačnom sudskom presudom regulišu viđanje deteta (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja) - kažu iz Grada.

Građani kojima je potrebna dozvola, zahtev mogu poslati na mejl Centra za socijalni rad vranje.csr@minrzs.gov.rs, a telefon za sve informacije je 017/423905.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.