Donacija Varoškog pozorišta prokupačkoj psihijatriji

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija Varoškog pozorišta prokupačkoj psihijatriji

Varoško pozorište „Histrion“ poklonilo je klima uređaj Odeljenju psihijatrije prokupačke Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, a ideja o pomoći javila se tokom pripreme predstave „Bliži nebu“ koju je režirao Zoran Cvetković.

Novac za donaciju sakupljen je upravo tokom izvođenja ove humanitarne predstave.

Pošto komad govori o pojedincima u pshihijatrijskoj bolnici Toponica, zamolili smo zaposlene na našem odeljenju da nas bliže upoznaju sa radom i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tada smo videli da je ovom odeljenju potrebna pomoć - kazao je predsednik Upravnog odbora pozorišta Nebojša Milenković Jumba.

Načelnik Odeljenja neuropsihijatar Bojan Danić zahvalio se na poklonu.

Nadam se nastavku saradnje i zaista mi je drago što ste nam ovim poklonom ukazali čast. Naše odeljenje je poslednjih 5 godina dosta renovirano, ali su nam potrebne posteljine i pidžame za pacijente, kao i zamena fasadne stolarije - kazao je Danić.

Na prokupačkom Odeljenju nalazi se 24 kreveta, a sa pacijentima rade 3 psihijatra, po jedan neuropsihijatar i psiholog i 14 medicinskih tehničara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Veliki skup urologa sutra u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 03.Sep.2015, 10:13

LESKOVAC – Urološka služba leskovačke Opšte bolnice i Podružnica Srpskog lekarskog društva (SLD) organizuju naučni skup „Urinarne derivacije“ sutra u Narodnom pozorištu sa početkom u 10 časova..Skup će otvoriti prof. dr Zoran Džamić, predsednik Srpskog urološkog Društva i prim.dr...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.