Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2020, 16:49

Dodela novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju

NIŠ

Komisija „Sveta Petka“ raspisala je i na Sajtu Gradske opštine Medijana objavila Javni konkurs za dodelu novčane pomoći „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti punoletna i poslovno sposobna žena i muškarac, kojima je potrebna pomoć u lečenju neplodnosti postupkom vantelesnog oplođenja, u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << oplođenja, a koji vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi – supružnici, odnosno vanbračni partneri i koji su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i u takvom su psihosocijalnom stanju na osnovu koga se opravdano može očekivati da će biti sposobni da obavljaju roditeljske dužnosti, u skladu sa zakonom, u interesu deteta.

Kako je navedeno u tekstu konkursa, pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri, u slučaju kada je medicinski opravdano sprovođenje postupka vantelesnog oplođenja u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog oplođenja – kada lečenje neplodnosti drugim postupcima nije moguće ili ima značajno manje šanse za uspeh, uključujući i slučajeve preteće neplodnosti kao posledice razvoja ili lečenja bolesti.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti ne mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri, koji su u prethodnim godinama dva puta ostvarili pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti.

Pomoć za lečenje neplodnosti može biti dodeljena samo suprižnicima, odnosno vanbračnim partnerima, koji prilikom raspisivanja javnog konkursa oboje imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana i bez prekida najmanje godinu dana koji prethode raspisivanju javnog konkursa.

Javni konkurs za dodelu pomoći za lečenje neplodnosti objavljen je na Sajtu Gradske opštine Medijana, na adresi: http://medijana.rs/pomoczalecenjeneplodnosti.

       Rok za prijavu kandidata na Javni konkurs za dodelu pomoći za lečenje neplodnosti iznosi 15 dana od dana objavljivanja Obaveštenja o Javnom konkursu u dnevnom listu „Narodne novine“ (19.05.2020.)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.