Izvor: JUGpress.com, 18.Maj.2023, 17:12

Đorđe Bogdanović apsolutni pobednik takmičenja u besedništvu

NIŠ

 Đorđe Bogdanović je apsolutni prvak takmičenja u besedništvu u sve tri kategorije, koje je održano na  Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, dok je pobednik po oceni žirija publike na ovom takmičenju Vladimir Vukojević. Mentor takmičenja bio je profesor dr Slaviša Kovačević, a takmičenje je svečano otvorio dekan Pravnog fakulteta, profesor dr Nebojša Raičević, objavio je Pravni fakultet u Nišu na svom zvaničnom sajtu.

     Studenti su se takmičili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u tri discipline,  slobodna, zadata tema i improvizacija. Ove godine zadata tema glasila je  „Vrednost pravde jednaka je vrednosti istine“, a objavljena je 20 dana pre početka takmičenja. Slobodnu temu su studenti birali sami dok je za improvizaciju tema zadata sat vremena  pre početka takmičenja, a glasila je  „Nasilje kao obrazac ponašanja“,navodi se u tekstu.

   Đorđe Bogdanović koji je proglašen za apsolutnog pobednika pobedio je u kategoriji „slobodna tema“. Drugo mesto u ovoj kategoriji pripalo je Radomiru Arsiću, a treće su podelili takmičari Anđela Mladenović i Luka Milenković.

   Vladimir Vukojević je pobednik u kategoriji „zadata tema“. Drugoplasirana je Ana Mladenović, a treće mesto je  osvojila Selma Bajrami.

   U kategoriji „improvizacija“ prva nagrada je pripala Marti Živković, druga Milici Stojanović, a treća Nini Jović.

   Takmičenje je ocenjivao Stručni žiri u sastavu profesor dr Dejan Vučetić, profesor dr Marina Janjić, advokat Milan Petrović, Aleksandar Mihailović, glumac i Darko Krstić, raniji apsolutni pobednik takmičenja. Takmičare je pored zvaničnog žirija ocenjivao i žiri publike. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.