Direktor “Tigar tajersa” se tereti za proneveru 290 miliona dinara

Izvor: juGmedia, 08.Mar.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor “Tigar tajersa” se tereti za proneveru 290 miliona dinara

PIROT – Više javno tužilaštvo u Pirotu podnelo je zahtev za sprovodjenje istrage protiv Vladimira Nikolića, direktora “Tigar tajersa”, za koga se sumnja da je sebi i drugima pribavio korist od 170 miliona, a firmu oštetio za oko 290 miliona dinara.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da da je Nikolić ovo učinio u svojstvu odgovornog lica od 2003. do kraja 2007. godine

“Tigar Tajersu” je ranije poslovao kao “Tigar MH”, koje je bilo deo Ad “Tigar”. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Sumnja se da je u svojstvu direktora prethodno zaključio ugovor sa DOO “Projektinova” iz Beograda, kao zastupnikom navodne “grupe autora” iz Pirota. Ugovorom je predviđeno da DOO “Projektinova” završi i ustupi korisniku autorsko delo navedeno u ugovoru na neodređeno vreme.

Tužilaštvo dalje navodi da je na tog ugovora, naložio plaćanje 61. fakture sa neistinitom sadržinom u ukupnom iznosu od 290 miliona dinara dobavljaču “Projektinova”, iako je znao da se ispostavljeni računi ne odnose na “autorska dela” kako je u njima navedeno, i da po računima oštećeno preduzeće neće primiti ništa što je ugovorom predviđeno, već da će dobavljač “Projektinova” po prilivu sredstava iz oštećenog preduzeća, po odbitku provizije i pripadajućih poreskih obaveza na autorski honorar, ostatak sredstava uplatiti na tekući račun osumnjičenog Vladimira Nikolića i na račune 86 lica zaposlenih u oštećenom preduzeću, navodi se u u zamršenom saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Pirotu.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.