Istraga protiv direktora Tigar Tajersa

Izvor: RTS, 08.Mar.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv direktora "Tigar Tajersa"

Protiv direktora kompanije "Tigar Tajers" V. Nikolića, pirotsko Više tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istarge zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pribavio imovinsku korist od 170 miliona dinara.

Više javno tužilaštvo u Pirotu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Vladimira Nikolića, direktora preduzeća "Tigar tajers" DOO, koje je ranije bilo u sastavu AD "Tigar", zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << položaja.

Sumnja da je Nikolić, u svojstvu odgovornog lica, u periodu od početka 2003. do kraja 2007. godine, pribavio sebi i drugima imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 170 miliona dinara, dok je "Tigar tajersu" naneo štetu od oko 290 miliona dinara.

Osnovano se sumnja da je osumnjčeni zaključio ugovor sa DOO "Projektinova" iz Beograda, kao zastupnikom navodne grupe autora iz Pirota. Ugovorom je predviđeno da DOO "Projektinova" završi i ustupi korisniku autorsko delo navedeno u ugovoru, na neodređeno vreme.

Na osnovu ugovora, naložio je plaćanje 61 fakture sa neistinitom sadržinom u ukupnom iznosu od 290 miliona dinara, iako je optuženi znao da se ispostavljeni računi ne odnose na autorska dela, kako je u njima navedeno, i da po računima oštećeno preduzeće neće primiti ništa što je ugovorom predviđeno.

Dobavljač "Projektinova" je, po prilivu sredstava iz oštećenog preduzeća, i po odbitku provizije i poreskih obaveza na autroski honorar, ostatak sredstava uplatio na tekući račun osumnjičenog Vladimira Nikolića i na račune 86 lica zaposlenih u oštećenom preduzeću.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Direktor “Tigar tajersa” se tereti za proneveru 290 miliona dinara

Izvor: juGmedia, 08.Mar.2013

PIROT – Više javno tužilaštvo u Pirotu podnelo je zahtev za sprovodjenje istrage protiv Vladimira Nikolića, direktora “Tigar tajersa”, za koga se sumnja da je sebi i drugima pribavio korist od 170 miliona, a firmu oštetio za oko 290 miliona dinara...U saopštenju Tužilaštva se navodi da...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.