Dinamo dobija novi izgled

Izvor: juGmedia, 28.Jun.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo dobija novi izgled

Radovima na rekonstrukciji  stadiona “Dinamo” u Vranju koji su zvanično otpočeli juče,  grad će dobiti savremeni sportski teren sa veštačkom travom i rasvetom.

Projekat obuhvata izgradnju dva istovetna sportska objekta U Vranju i opštini Montana u Bugarskoj

Rekonstrukcija gradskog stadiona rezultat je prekograničnog projekta ”Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“ ukupne vrednosti od 266.000 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
,,U Srbiji se realizuju  37 projekata iz programa prekogranične saradnje, a jedan od njih je i Gradski stadion, koji je od velike važnosti za razvoj omladinskog sporta. U prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta, a učešće lokalne samouprave iznosi 15 odsto , dok su sredstva opredeljena iz  Evropske unije u visini od 85 odsto”, rekao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Zamenik predsednika opštine Montana Tihomir Antonov, istakao je  značaj ovog  ali i ostalih projekata koji se sprovode u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska – Srbija.

Vranje nema profesionalnu sportsku infrastrukturu, a završetkom ovog objekta mladi sportisti dobiće daleko bolje uslove za treniranje i pravilan fizički razvoj.

Građevinski radovi trajaće od 9 do 12 meseci, a ceo projekat mora biti završen za dve godine. Đorđević je istakao mogućnost da sa partnerskom opštinom iz Bugarske bude realizovana i druga faza odnosno izgrađene tribine i nove prostorije.

Nakon završetka projekta biće organizovana dva dečija fudbalska turnira u Vranju i Montani. Ovaj projekat namenjen je pre svega deci predškolskog i školskog uzrasta.

Izvođač radova u prvoj fazi je firma ,,Manco plus“ iz Beograda sa više podizvođača.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.