Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću, mediji relativizuju napad

Izvor: KMnovine.com, 19.Apr.2021, 19:46

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću, mediji relativizuju napad

Ulazna vrata jedine škole koju pohađaju srpski đaci u Obiliću, obijena su u nedelju popodne, mediji relativizuju događaj pripisujući napad "nepoznatim osobama".



Nakon što su gotovo svi Srbi prognani iz Obilića, OŠ "Branko Radičević" jedina je koja obezbeđuje kontinuiranu nastavu za 21 srpskog đaka u Obiliću. Zbog toga je ona česta meta napada pa je to bila i ove nedelje kada su ulazna vrata obijena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />

Razbijena vrata prvi je uočio domar škole, rekao je direktor Aleksandar Popović i dodao da se "ovo ne dešava prvi put. Prethodnih godina je škola bila u više navrata meta vandala"".
Mediji navode da su to učinili "nepoznati počinioci" jer je tako najbezbednije - za medije!Kako ne bi izgubili svoje sponzore, mediji izbegavaju da javnosti saopšte da se radi o albanskim napadačima koji po svaku cene žele da proteraju i poslednjeg Srbina.






Šiptarima nije dovoljno ni to što preostali Srbi u enklavama žive u svojevrsnom koncentracinom logoru i što su njihovi životni uslov najveća crna rupa onoga što smatram "civilizovanom Evropom". Naravno, i ta Evropa odlično zna šta se dešava ali cilj je neutralisati svaki, pa i najmanji, znak i sećanje na to da su Kosovo i Metohija deo Srbije. Zato se prećutno odobrava i ovakvo nasilje koje se, kao što vidimo, događa u kontinuitetu.

Najbolnija tačka jesu novinari koji izveštavaju na srpskom jeziku pa zarad sopstvenog bnefita i ličnih interesa aktivno učstvuju u prikrivanju identiteta albanskih počinilaca zbog čega mentori tog nasilja, kako domaći Šiptari, tako i EU i ostatak političkog Zapada, na savanje odlaze mirne savesti. Jer - ako sa tim nasiljem, pa i nad decom, mogu da se sloe Srbi, zašto bi se neki Evropljanin uznemiravao?




* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
...........................................

PROČITAJTE JOŠ:   
...........................................

PROČITAJTE JOŠ:   
...........................................




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.