Dani šušenice za vikend u Dimitrovgradu, prvog dana koncert Miroslava Ilića

Izvor: JužneVesti.com, 17.Nov.2022, 20:02

"Dani šušenice" za vikend u Dimitrovgradu, prvog dana koncert Miroslava Ilića

Šesta po redu gastronomska manifestacija "Dani caribrodske šušenice" održaće se 19. i 20. novembra u Dimitrovgradu, a pored izlagača šušenice kojih će biti oko 50, moći će da se probaju i kupe i drugi proizvodi poput sireva, kačkavalja, rakija, vina, prerađevina od voća i povrća i raznih proizvoda iz domaće radinosti.

Manifestacija se održava nakon 2 godine pauze zbog kovida, a posetioce očekuju poznate vinarije, mlekare sa autentičnim proizvodima, domaći proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od mesa, od kojih se naravno izdvaja - sušenica ili dimljeno svinjsko meso.

"Šušenicijada" će i ovog puta okupiti proizvođače i goste na 2 lokacije - u sportskoj hali u SC Park biće smešteni proizvođači šušenice, kao i oni koji će izlagati i prodavati ostale proizvode od mesa, mlečne proizvode, vina i rakije, dok će proizvođači prerađevina od voća i povrća, suvenira, grnčarija i ostalih proizvoda domaće radinosti, svoje mesto imati u Balkanskoj ulici.

Kao i prethodnih godina dodeliće se 3 nagrade u kategoriji "najblaga šušenica" i jedna nagrada za najbolje uređen štand, a za najmlađe posetioce biće održana i škola kuvanja, gde će sa poznatim kuvarom Stambolom Geštamovim naučiti nešto novo o kuvanju.

Organizatori očekuju i veliki broj turista iz susedne Bugarske, gde se prethodnih dana i promovisala manifestacija, a korist očekuju i lokalni ugostitelji od velikog broja gostiju.

Balkanska ulica, centralna ulica u Dimitrovgradu, zatvoriće se za saobraćaj u petak, 18. novembra, od 23 sata i tako će ostati naredna 2 dana. Miroslav Ilić nastupa u Dimitrovgradu; foto: Aleksandar Kostić

Tamo će se naći štandovi, a na njenom kraju, u centru grada, prvog dana od 18 sati svoj koncert imaće Miroslav Ilić, poznati pevač narodne muzike. Za dobru atmosferu tokom celog dana pobrinuće se Caribrodski orkestar, Smilovska banda, lokalni bendovi i Kulturno umetničko društvo Caribrod sa spletom igara.

Nakon koncerta Miroslava Ilića organizovana je u žurka iznenađenja za one mlađe i ljubitelje elektronske muzike - svoj nastup imaće DJ Marko Škorić iz Beograda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.