Izvor: JUGpress.com, 26.Okt.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danci za pogon u Vranju dobili skoro milion evra iz budžeta Srbije

VRANJE

Danski proizvođač profesionalne garderobe Kentaur, koji je u Vranju otvorio proizvodni pogon, dobiće od Srbije skoro milion evra subvencija, pokazuje ugovor koji je pribavila Nova ekonomija.

Kentaur Balkans, ćerka firma Kentaura A/S, će iz budžeta dobiti nešto više od 940.000 evra, kako se navodi u ugovoru između danske firme i Ministarstva privrede Srbije od 29. oktobra 2018. godine, piše Nova ekonomija.

Prva tranša subvencija od oko >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 289.000 evra biće isplaćena Kentauru ove godine, naredne godine biće isplaćeno 387.500 evra, a u 2021. godini ostatak od 263.800 evra.

Danska kompanija se obavezala da isplaćuje osnovnu zaradu najmanje u nivou minimalca, koji u oktobru iznosi 28.575 dinara neto, a ukupna primanja zaposlenih moraju biti najmanje 120 odsto minimalca.

U ugovoru se navodi da Kentaur mora da zaposli najmanje 300 radnika na neodređeno, sa punim radnim vremenom.

Takođe mora da uloži najmanje 800.380 evra u naredne tri godine, od čega najmanje 25 odsto mora biti iz sopstvenih sredstava, odnosno sredstava koja ne sadrže nikakvu državnu pomoć.

Otvaranje pogona u Vranju najvljeno je u velikom broju medija početkom sedmice.

Svečanom otvaranju u četvrtak prisustvovali su vlasnik “Kentaur Group” Bernt Dal, amabasador Danske u Srbiji Anders Hogard i lokalno rukovodstvo.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

“Kentaur” dobija iz budžeta Srbije skoro milion evra, plata radnika ne manja od minimalca

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2019, 09:08

Danska kompanija “Kentaur” koja se bavi proizvodnjom radnih uniformi za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju, a koja je u četvrtak otvorila proizvodni pogon u Vranju, dobiće iz budžeta Srbije skoro milion evra subvencija, stoji u ugovoru između firme “Kentaur Balkans” i Ministarstva...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.