Danas je poslednji dan za predaju oružja i municije u okviru akcije Predaj oružje”

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jun.2023, 15:28

Danas je poslednji dan za predaju oružja i municije u okviru akcije "Predaj oružje”

Građani još danas imaju priliku da predaju neregistrovano oružje i municiju u okviru akcije MUP-a ,,Predaj oružje”. Ukoliko se odluče na ovaj korak, nisu u obavezi da se legitimišu i dokazuju poreklo oružja, a za to neće snositi krivičnu odgovornost ni bilo kakve posledice.

Nakon tragedija koje su se početkom maja dogodile u beogradskoj osnovnoj školi i okolini Mladenovca, a u kojima je život izgubilo 19 osoba, MUP je prvobitno odlučio da građanima u periodu od 8. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << maja do 8. juna omogući predaju neregistrovanog oružja, da bi naredbom ministra unutrašnjih poslova taj rok bio produžen do 30. juna, pa tako građani još danas imaju priliku da predaju oružje i eksplozivne naprave bez bilo kakvih obaveza i posledica.

Osim predaje neregistrovanog oružja, građani su pozvani i da predaju oružje koje je ostalo u legalnom posedu nakon smrti vlasnika, jer ih na to obavezuju važeći zakoni do rešavanja pitanja vlasništva nad oružjem.

Napominjemo da građani koji predaju policiji ovakvo oružje treba da omoguće svoje podatke, kako bi im se izdala potvrda o njegovom deponovanju i o tome obavesti Poreska uprava, kako preminulo lice više ne bi bilo poreski obveznik na oružje, jer je u pitanju legalno oružje koje je u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova registrovano na preminulu osobu - navodi se na zvaničnom sajtu MUP-a.

Građani još danas mogu predati oružje u najbližoj policijskoj stanici u periodu od 7 do 19 časova, a takođe mogu i da pozovu policijske službenike da dođu po njega na adresu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.